Atrodi interesantu iniciatīvu vai izveido jaunu :)

Sabiedrības iniciatīvu platforma, iespējams, labākā pasaulē!

Atbalsti ManaBalss.lv

ManaBalss.lv ir iespēja ikvienam viegli un ērti padarīt Latviju labāku ar savu ideju. Projekts ir radīts no sirds un to par brīvu lieto jau 25% iedzīvotāju. Lai saglabātu ManaBalss.lv darbību, palīdzi ziedojot!

Atveram Saeimu!
Autors :manabalss.lv Izveidoja :8. Jun (2011) Kategorija :Izglītība, zinātne

Atveram Saeimu!

Jau parakstījuši12077
Palīdzi savākt vēl

Iesaki citiem

Palīdzi savākt vēl parakstus

Vēlamies, lai sabiedrībai tiktu dotas jaunas iespējas iesaistīties Saeimas darbā.

Vēlamies, lai tiktu pieņemti grozījumi Saeimas kārtības rullī, kas nodrošinātu, ka savācot 10'000 parakstus internetā, sabiedrības iniciatīva nonāk izskatīšanā Saeimas dienas kārtībā.

Šāda iespēja ļautu Latvijas iedzīvotājiem ļautu daudz vieglāk, ērtāk, ātrāk apvienoties un izteikt savas idejas, vēlmes, vajadzības, tādējādi ietekmējot Saeimas darba kārtību kā arī palielinātu izpratni par Saeimas darbu, veicinātu parlamentārā darba pilsonisko uzraudzību, attīstītu pilsoniskās līdzdalības spējas, kā arī ļautu ievēlētajiem tautas priekšstāvjiem uzzināt par lielām sabiedrības grupām nozīmīgiem jautājumiem.

Pievienots dokuments
Saeimas kārtības ruļļa grozījumi (Ielādēt)

Iniciatīvas parakstītāji (12077)

Aktīvākās iniciatīvas

SAMAZINĀT PVN ELEKTRĪBAI UN GĀZEI 29. Jan (2013) Samazināt PVN likmi elektroenerģijai un dabasgāzei no 21 procenta līdz 12 procentiem. Šogad tarifs elektroenerģijai pieaugs par 6%, dabasgāzei tarifs pieaugs 2014.gadā, tā ir vienīgā iespēja izlīdzināt iedzīvotāju izmaksas.
Visu gadu vasaras laiks, neveicot pāreju uz ziemas 21. Aug (2013) Pulksteņu rādītāju griešanas stundu uz priekšu un atpakaļ atcelšana pavasarī un rudenī un vienlaicīga Latvijas laika zonas maiņu uz UTC+3
Samazināt PVN likmi apkurei 27. Dec (2012) Samazināt Pievienotās vērtības nodokli apkurei (PVN) no 12 % līdz 5 %. Latvijas Republikas Saeima jau tika aicināta no pašvaldībām, arodbiedrībām, biedrībām un siltumtīklu uzņēmumiem samazināt PVN apkurei no 12 % līdz 5 %, tagad ir mūsu kārta!

Līdzīgas iniciatīvas

Par filmām un raidījumiem TV oriģinālvalodā 9. Feb (2012) Lai uzlabotu iedzīvotāju, it īpaši jauniešu svešvalodu zināšanas, filmas un raidījumi televīzijā jāraida oriģinālvalodā, nodrošinot latviešu valodas subtitrus.
Tiesības vecākiem dot bērnam izvēleto vārdu un ģimenēm būt ar vienotu uzvārdu 9. Jun (2011) Dot jebkuram cilvēkam tiesības uz vārdu un uzvārdu kādu to ir izvēlējušies vecāki, un tiesības pieņemt vienotu ģimenes uzvārdu bez piespiedu kārtas latviskošanu.