Atrodi interesantu iniciatīvu vai izveido jaunu :)

Sabiedrības iniciatīvu platforma, iespējams, labākā pasaulē!

Atbalsti ManaBalss.lv

Hei! Izdari labu darbu un atbalsti ManaBalss.lv ar ziedojumu. Mums visiem kopā jāsavāc līdzekļus, lai apmaksātu serveru darbību un portāla uzturēšanu. Sāc ar sevi :)

Saglabāt latu kā Latvijas valūtu
Autors :Ģirts Mazurs Izveidoja :27. Nov (2011) Kategorija :Valsts pārvalde

Saglabāt latu kā Latvijas valūtu

Jau parakstījuši11877
Palīdzi savākt vēl

Iesaki citiem

Palīdzi savākt vēl parakstus

Atlikt Latvijā Eiropas Savienības valūtas eiro ieviešanu līdz laikam, kad tas būs ekonomiski pamatots un sabiedrības atbalstīts. Aplūkojot SKDS pētījumu par Latvijas iedzīvotāju attieksmi par eiro ieviešanu, redzams, ka tikai 4% iedzīvotāju pilnībā atbalsta eiro ieviešanu, bet 57% to neatbalsta.

Lai atliktu eiro ieviešanu nepieciešams informēt sabiedrību par sekām, kas sagaidāmas ieviešot eiro. Lai īstenotu šādu ieceri Latvijas valdībai jāuzsāk pārrunas ar ES, lai atliktu eiro ieviešanu Latvijā.

Ieviešot eiro, Latvijai palielināsies parāds un samazināsies iedzīvotāju labklājība, jo Latvijai tāpat kā Slovākijai, Igaunijai, u.c. valstīm, ES stabilizācijas fondā būs jāgarantē noteikta daļa. Latvijai tie būs 0,4%, kas sastāda 3,2 miljardus eiro un, neskatoties uz ekonomiski vāji attīstīto ES valstu atvieglotajiem noteikumiem, jāiemaksā būs ap 186 miljoni eiro. Šāda nauda Latvijai nav, to nāksies aizņemties. Ja fonds garantē kādas valsts parādu, kas pati to nevar apmaksāt, tad nauda, garantētās summas apjomā, tiek ņemta no citām valstīm. Latvijai nav jāuzņemas garantijas par citu valstu jau esošām parādsaistībām. Labs piemērs ir Igaunija, kur šī jautājuma likumību un atbilstību Igaunijas satversmei, Igaunijas Augstākajā tiesā lūdzis izvērtēt Igaunijas Tiesībsargs. Arī Polijā notiek asas debates par eiro ieviešanas lietderību un tiesiskumu. Ieviešot eiro tiks sagrauts Latvijai ļoti svarīgs simbols un Latvijas neatkarības pamats. Eiro ieviešana ir pretēja tautas gribai - to nedrīkst ignorēt.

Iniciatīvas parakstītāji (11877)

Aktīvākās iniciatīvas

SAMAZINĀT PVN ELEKTRĪBAI UN GĀZEI 29. Jan (2013) Samazināt PVN likmi elektroenerģijai un dabasgāzei no 21 procenta līdz 12 procentiem. Šogad tarifs elektroenerģijai pieaugs par 6%, dabasgāzei tarifs pieaugs 2014.gadā, tā ir vienīgā iespēja izlīdzināt iedzīvotāju izmaksas.
Visu gadu vasaras laiks, neveicot pāreju uz ziemas 21. Aug (2013) Pulksteņu rādītāju griešanas stundu uz priekšu un atpakaļ atcelšana pavasarī un rudenī un vienlaicīga Latvijas laika zonas maiņu uz UTC+3
Samazināt PVN likmi apkurei 27. Dec (2012) Samazināt Pievienotās vērtības nodokli apkurei (PVN) no 12 % līdz 5 %. Latvijas Republikas Saeima jau tika aicināta no pašvaldībām, arodbiedrībām, biedrībām un siltumtīklu uzņēmumiem samazināt PVN apkurei no 12 % līdz 5 %, tagad ir mūsu kārta!

Līdzīgas iniciatīvas

Atvērsim novadu domes! 28. Dec (2012) Veicot Administratīvi teritoriālo reformu tika pieļautas likumu nepilnības, novērsīsim tās nodrošinot iespēju nelielākajos novados un Republikas pilsētās pašvaldību vēlēšanu sarakstus iesniegt ne tikai partijām, bet arī "vēlētāju apvienībām".
Publisku revīziju Saeimas budžetam! 28. Sep (2012) Šobrīd Saeima pati uzrauga sava budžeta izlietojumu. Tas nav ne pareizi, ne efektīvi, ne atklāti. Saeimas budžets ir jārevidē neatkarīgam auditoram un tā ziņojumam ir jābūt publiski pieejamam. Atbalsti un nobalso!
PAR DARBOTIES SPĒJĪGU REFERENDUMU SISTĒMU! 23. Jun (2012) Vēlamies, lai referendumus ierosināt būtu iespējams. Esam PRET paredzēto divpakāpju parakstu vākšanas sistēmas lividēšanu, kas nozīmē, ka 15 reizes palielinās parakstu skaits, kas jāsavāc iniciatoriem pašiem, bez valsts finansējuma un CVK palīdzības!