Atrodi interesantu iniciatīvu vai izveido jaunu :)

Sabiedrības iniciatīvu platforma, iespējams, labākā pasaulē!

Atbalsti ManaBalss.lv

Pusotra gada laikā portālu izmantojis katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs, īstenotas vairākas iedzīvotāju idejas, Latviju atpazīst visā pasaulē kā e-demokrātijas veiksmes stāstu. ManaBalss.lv nav iztērēts ne santīms no iedzīvotāju makiem – to izveidoja brīvprātīgi entuziasti. Turpmākai portāla uzturēšanai nepieciešami līdzekļi. Palīdzi ziedojot!

Saglabāt latu kā Latvijas valūtu
Autors :Ģirts Mazurs Izveidoja :27. Nov (2011) Kategorija :Valsts pārvalde

Saglabāt latu kā Latvijas valūtu

Jau parakstījuši11888
Palīdzi savākt vēl

Iesaki citiem

Palīdzi savākt vēl parakstus

Atlikt Latvijā Eiropas Savienības valūtas eiro ieviešanu līdz laikam, kad tas būs ekonomiski pamatots un sabiedrības atbalstīts. Aplūkojot SKDS pētījumu par Latvijas iedzīvotāju attieksmi par eiro ieviešanu, redzams, ka tikai 4% iedzīvotāju pilnībā atbalsta eiro ieviešanu, bet 57% to neatbalsta.

Lai atliktu eiro ieviešanu nepieciešams informēt sabiedrību par sekām, kas sagaidāmas ieviešot eiro. Lai īstenotu šādu ieceri Latvijas valdībai jāuzsāk pārrunas ar ES, lai atliktu eiro ieviešanu Latvijā.

Ieviešot eiro, Latvijai palielināsies parāds un samazināsies iedzīvotāju labklājība, jo Latvijai tāpat kā Slovākijai, Igaunijai, u.c. valstīm, ES stabilizācijas fondā būs jāgarantē noteikta daļa. Latvijai tie būs 0,4%, kas sastāda 3,2 miljardus eiro un, neskatoties uz ekonomiski vāji attīstīto ES valstu atvieglotajiem noteikumiem, jāiemaksā būs ap 186 miljoni eiro. Šāda nauda Latvijai nav, to nāksies aizņemties. Ja fonds garantē kādas valsts parādu, kas pati to nevar apmaksāt, tad nauda, garantētās summas apjomā, tiek ņemta no citām valstīm. Latvijai nav jāuzņemas garantijas par citu valstu jau esošām parādsaistībām. Labs piemērs ir Igaunija, kur šī jautājuma likumību un atbilstību Igaunijas satversmei, Igaunijas Augstākajā tiesā lūdzis izvērtēt Igaunijas Tiesībsargs. Arī Polijā notiek asas debates par eiro ieviešanas lietderību un tiesiskumu. Ieviešot eiro tiks sagrauts Latvijai ļoti svarīgs simbols un Latvijas neatkarības pamats. Eiro ieviešana ir pretēja tautas gribai - to nedrīkst ignorēt.

Iniciatīvas parakstītāji (11888)

Aktīvākās iniciatīvas

Par Latviju, brīvu no ĢMO !! 20. Jun Nosargāsim savu zemi un bērnus ! Tagad par ĢMO audzēšanu Latvijā izlemj pašvaldības un paši ĢMO ražotāji, un daudzi par to neko nezin. Pieprasām steidzami pieņemt LIKUMU, kurš stingri reglamentē ĢMO audzēšanu un tirgošanu Latvijā !
Par atklātu balsojumu Valsts Prezidenta vēlēšanās 13. May Patlaban Satversmes 36.pants nosaka, ka Valsts Prezidentu ievēl aizklātā balsojumā. Ierosinam izteikt Satversmes 36.pantu šādā redakcijā: "Valsts Prezidentu ievēlē atklāti balsojot ar ne mazāk kā 51 Saeimas locekļu balsu vairākumu".
Par darbu jauniešiem bez krievu valodas prasmēm 1. Mar Jaunieši, kas tūlīt būs gatavi iestāties Latvijas darba tirgū un kas dzimuši pēc 1991.gada zina maz vai arī vispār nepārvalda krievu valodu. Lielākoties, tāpēc ka viņi nezina krievu valodu, viņus nepieņem darbā Latvijā, un ir spiesti emigrēt.

Līdzīgas iniciatīvas

Par 2% no IKP aizsardzībai 16. Apr Aicinām Saeimu apstiprināt un ievērot Aizsardzības ministrijas sagatavoto likumprojektu un rīcībplānu aizsardzības budžeta palielināšanai līdz 2% no IKP līdz 2020.gadam
Atvērsim novadu domes! 28. Dec (2012) Veicot Administratīvi teritoriālo reformu tika pieļautas likumu nepilnības, novērsīsim tās nodrošinot iespēju nelielākajos novados un Republikas pilsētās pašvaldību vēlēšanu sarakstus iesniegt ne tikai partijām, bet arī "vēlētāju apvienībām".