Atrodi interesantu iniciatīvu vai izveido jaunu :)

Atbalsti ManaBalss.lv

Šis portāls ir iespēja ar vienu klikšķi nogādāt Saeimā vislabākās, gaišākās idejas un uzlabot Latviju. Ikvienam un vienmēr, ja vien Tev rūp Latvija. ManaBalss.lv nepieciešami ziedojumi turpmākai portāla darbībai. Palīdzi ziedojot!

Saglabāt latu kā Latvijas valūtu LIKUMS IR PIEŅEMTS
Autors :Ģirts Mazurs Izveidoja :27. Nov (2011) Kategorija :Valsts pārvalde

Saglabāt latu kā Latvijas valūtu

Jau parakstījuši11898
Palīdzi savākt vēl

Iesaki citiem

Palīdzi savākt vēl parakstus

Atlikt Latvijā Eiropas Savienības valūtas eiro ieviešanu līdz laikam, kad tas būs ekonomiski pamatots un sabiedrības atbalstīts. Aplūkojot SKDS pētījumu par Latvijas iedzīvotāju attieksmi par eiro ieviešanu, redzams, ka tikai 4% iedzīvotāju pilnībā atbalsta eiro ieviešanu, bet 57% to neatbalsta.

Lai atliktu eiro ieviešanu nepieciešams informēt sabiedrību par sekām, kas sagaidāmas ieviešot eiro. Lai īstenotu šādu ieceri Latvijas valdībai jāuzsāk pārrunas ar ES, lai atliktu eiro ieviešanu Latvijā.

Ieviešot eiro, Latvijai palielināsies parāds un samazināsies iedzīvotāju labklājība, jo Latvijai tāpat kā Slovākijai, Igaunijai, u.c. valstīm, ES stabilizācijas fondā būs jāgarantē noteikta daļa. Latvijai tie būs 0,4%, kas sastāda 3,2 miljardus eiro un, neskatoties uz ekonomiski vāji attīstīto ES valstu atvieglotajiem noteikumiem, jāiemaksā būs ap 186 miljoni eiro. Šāda nauda Latvijai nav, to nāksies aizņemties. Ja fonds garantē kādas valsts parādu, kas pati to nevar apmaksāt, tad nauda, garantētās summas apjomā, tiek ņemta no citām valstīm. Latvijai nav jāuzņemas garantijas par citu valstu jau esošām parādsaistībām. Labs piemērs ir Igaunija, kur šī jautājuma likumību un atbilstību Igaunijas satversmei, Igaunijas Augstākajā tiesā lūdzis izvērtēt Igaunijas Tiesībsargs. Arī Polijā notiek asas debates par eiro ieviešanas lietderību un tiesiskumu. Ieviešot eiro tiks sagrauts Latvijai ļoti svarīgs simbols un Latvijas neatkarības pamats. Eiro ieviešana ir pretēja tautas gribai - to nedrīkst ignorēt.

Iniciatīvas parakstītāji (11898)

Aktīvākās iniciatīvas

Visu gadu vasaras laiks, neveicot pāreju uz ziemas 21. Aug (2013) Pulksteņu rādītāju griešanas stundu uz priekšu un atpakaļ atcelšana pavasarī un rudenī un vienlaicīga Latvijas laika zonas maiņu uz UTC+3
Glābsim Stūra māju 13. Aug Uzdodam Latvijas valdībai saglabāt un restaurēt Stūra māju, kā kulturālo un vēsturisko pieminekli un piemiņas vietu tiem, kas ir cietuši šai ēkā no Padomju Savienības režīma kā ieslodzītie, nopratinātie, spīdzinātie vai nogalinātie.
Par atklātu balsojumu Valsts Prezidenta vēlēšanās 13. May Patlaban Satversmes 36.pants nosaka, ka Valsts Prezidentu ievēl aizklātā balsojumā. Ierosinam izteikt Satversmes 36.pantu šādā redakcijā: "Valsts Prezidentu ievēlē atklāti balsojot ar ne mazāk kā 51 Saeimas locekļu balsu vairākumu".

Līdzīgas iniciatīvas

Par atklātību bankas Citadele privatizācijā 28. Aug Atslepenojot "Citadeles" pārdošanas gaitu, ļaut sabiedrībai ņemt tiešu līdzdalību savas ieguldītās naudas tālākajā liktenī.
Par 2% no IKP aizsardzībai 16. Apr Aicinām Saeimu apstiprināt un ievērot Aizsardzības ministrijas sagatavoto likumprojektu un rīcībplānu aizsardzības budžeta palielināšanai līdz 2% no IKP līdz 2020.gadam