Atrodi interesantu iniciatīvu vai izveido jaunu :)

Atbalsti ManaBalss.lv

ManaBalss.lv ir bezpeļņas demokrātijas portāls, ko radījām, lai ikvienam būtu iespēja uzlabot Latviju. Mums nepieciešami līdzekļi portāla darbības uzturēšanai. Palīdzi ziedojot!

Saglabāt latu kā Latvijas valūtu LIKUMS IR PIEŅEMTS
Autors :Ģirts Mazurs Izveidoja :27. Nov (2011) Kategorija :Valsts pārvalde

Saglabāt latu kā Latvijas valūtu

Jau parakstījuši11895
Palīdzi savākt vēl

Iesaki citiem

Palīdzi savākt vēl parakstus

Atlikt Latvijā Eiropas Savienības valūtas eiro ieviešanu līdz laikam, kad tas būs ekonomiski pamatots un sabiedrības atbalstīts. Aplūkojot SKDS pētījumu par Latvijas iedzīvotāju attieksmi par eiro ieviešanu, redzams, ka tikai 4% iedzīvotāju pilnībā atbalsta eiro ieviešanu, bet 57% to neatbalsta.

Lai atliktu eiro ieviešanu nepieciešams informēt sabiedrību par sekām, kas sagaidāmas ieviešot eiro. Lai īstenotu šādu ieceri Latvijas valdībai jāuzsāk pārrunas ar ES, lai atliktu eiro ieviešanu Latvijā.

Ieviešot eiro, Latvijai palielināsies parāds un samazināsies iedzīvotāju labklājība, jo Latvijai tāpat kā Slovākijai, Igaunijai, u.c. valstīm, ES stabilizācijas fondā būs jāgarantē noteikta daļa. Latvijai tie būs 0,4%, kas sastāda 3,2 miljardus eiro un, neskatoties uz ekonomiski vāji attīstīto ES valstu atvieglotajiem noteikumiem, jāiemaksā būs ap 186 miljoni eiro. Šāda nauda Latvijai nav, to nāksies aizņemties. Ja fonds garantē kādas valsts parādu, kas pati to nevar apmaksāt, tad nauda, garantētās summas apjomā, tiek ņemta no citām valstīm. Latvijai nav jāuzņemas garantijas par citu valstu jau esošām parādsaistībām. Labs piemērs ir Igaunija, kur šī jautājuma likumību un atbilstību Igaunijas satversmei, Igaunijas Augstākajā tiesā lūdzis izvērtēt Igaunijas Tiesībsargs. Arī Polijā notiek asas debates par eiro ieviešanas lietderību un tiesiskumu. Ieviešot eiro tiks sagrauts Latvijai ļoti svarīgs simbols un Latvijas neatkarības pamats. Eiro ieviešana ir pretēja tautas gribai - to nedrīkst ignorēt.

Iniciatīvas parakstītāji (11895)

Aktīvākās iniciatīvas

Par bankas „Citadele” pārdošanas pārtraukšanu 19. Sep Pieprasām nekavējoties pārtraukt bankas „Citadele” akciju pārdošanas procesu un informēt sabiedrību par reālajiem bankas akciju pārdošanas nosacījumiem.
Samazināt PVN likmi apkurei 27. Dec (2012) Samazināt Pievienotās vērtības nodokli apkurei (PVN) no 12 % līdz 5 %. Latvijas Republikas Saeima jau tika aicināta no pašvaldībām, arodbiedrībām, biedrībām un siltumtīklu uzņēmumiem samazināt PVN apkurei no 12 % līdz 5 %, tagad ir mūsu kārta!
SAMAZINĀT PVN ELEKTRĪBAI UN GĀZEI 29. Jan (2013) Samazināt PVN likmi elektroenerģijai un dabasgāzei no 21 procenta līdz 12 procentiem. Šogad tarifs elektroenerģijai pieaugs par 6%, dabasgāzei tarifs pieaugs 2014.gadā, tā ir vienīgā iespēja izlīdzināt iedzīvotāju izmaksas.

Līdzīgas iniciatīvas

Par atklātību bankas Citadele privatizācijā 28. Aug Atslepenojot "Citadeles" pārdošanas gaitu, ļaut sabiedrībai ņemt tiešu līdzdalību savas ieguldītās naudas tālākajā liktenī.
Par atklātu balsojumu Valsts Prezidenta vēlēšanās 13. May Patlaban Satversmes 36.pants nosaka, ka Valsts Prezidentu ievēl aizklātā balsojumā. Ierosinam izteikt Satversmes 36.pantu šādā redakcijā: "Valsts Prezidentu ievēlē atklāti balsojot ar ne mazāk kā 51 Saeimas locekļu balsu vairākumu".
Par 2% no IKP aizsardzībai 16. Apr Aicinām Saeimu apstiprināt un ievērot Aizsardzības ministrijas sagatavoto likumprojektu un rīcībplānu aizsardzības budžeta palielināšanai līdz 2% no IKP līdz 2020.gadam