Likums ir pieņemts!

Pārstāvis: Katrīna AllikasPublicēta: 16. Apr (2014)

PAR 2% NO IKP AIZSARDZĪBAI

Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO), Austrumeiropas politikas pētījumu centrs (APPC), Baltijas Melnās Jūras Alianse (BMJA) un Latvijas sabiedrība aicina Saeimu apstiprināt Aizsardzības ministrijas sagatavoto likumprojektu un rīcībplānu aizsardzības budžeta palielināšanai līdz 2% no IKP līdz 2020.gadam, lai veicinātu valsts aizsardzības spēju mērķtiecīgu paaugstināšanu, izpildītu starptautiskās saistības Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (turpmāk – NATO) kolektīvās aizsardzības ietvaros, kā arī lai radītu pamatu militāro spēju ilgtermiņa attīstības projektu īstenošanai, tādējādi atbalstot Latvijas iesaisti Eiropas un transatlantisakajās drošības struktūrās.

Lai nodrošinātu, ka tiek ievērotas starptautiskās saistības, sasniedzot 2% no IKP novirzīšanai aizsradzības budžetam, Saeimai nepieciešams apstirpināt šī gada martā iesniegto Aizsardzības ministrijas likumprojektu un rīcībplānu par finansējuma apjoma valsts aizsardzībai noteikšanu. Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai jāievēro tā konsekventa ievērošana un starptautisko saistību izpilde.

Pakāpeniski un konsekventi palielinot finansējumu aizsardzības budžetam un panākot, ka līdz 2020.gadam 2% no IKP tiek novirzīti aizsardzībai, Latvija izpildītu starptautiskās saistības, ko uzņēmāmies pirms 10 gadiem iestājoties NATO. Tādējādi arī tiktu mazināts nacionālās drošības apdraudējums. Savukārt, paplašinot militārās drošības infrastruktūru, tiktu stiprināta Nacionālo bruņoto spēku kapacitāte. Ceļot NBS militārās spējas Latvijā un starptautisko misiju ietvaros, tiktu panākts tiešs ieguvums sabiedrībai kopumā, jo tiktu maksimāli samazināta ārējā valsts apdraudējuma iespējamība.

Iniciatīvas parakstītāji 1'790

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki

Kas ir ManaBalss.lv?

Portāls ManaBalss.lv ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens 16 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis var ierosināt un parakstīt iniciatīvas labākas Latvijas veidošanai! Katra iniciatīva, ko paraksta vismaz 10 000 pilsoņu, nonāks Saeimā, un pēc tam - lēmumu pieņēmēju dienaskārtībā. Portālā ikviena balsotāja identitāti apstiprina Latvijā reģistrētas internetbankas. Tādā veidā nodrošinām, ka parakstus pēc Saeimas pieprasījuma iespējams pārbaudīt un salīdzināt ar iedzīvotāju reģistru. Pēc veiksmīgas autentifikācijas, internetbankas atsūta personas vārdu, uzvārdu un personas kodu uz ManaBalss.lv, kur personas dati tiek saglabāti aizsargātās datubāzēs un persona var veikt 1 balsojumu par katru iniciatīvu. Par drošību gādā banku sistēmas, par datu aizsardzību atbildību uzņemamiems mēs. Publiski pieejams ir tikai vārds un uzvārds. Paraksties arī Tu par kādu no iniciatīvām, lai palīdzētu tai ātrāk nokļūt līdz lēmumu pieņēmēju dzirdīgajām ausīm!