Likums ir pieņemts!

Pārstāvis: Katrīna AllikasPublicēta: 16. Apr (2014)

PAR 2% NO IKP AIZSARDZĪBAI

Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO), Austrumeiropas politikas pētījumu centrs (APPC), Baltijas Melnās Jūras Alianse (BMJA) un Latvijas sabiedrība aicina Saeimu apstiprināt Aizsardzības ministrijas sagatavoto likumprojektu un rīcībplānu aizsardzības budžeta palielināšanai līdz 2% no IKP līdz 2020.gadam, lai veicinātu valsts aizsardzības spēju mērķtiecīgu paaugstināšanu, izpildītu starptautiskās saistības Ziemeļatlantijas līguma organizācijā (turpmāk – NATO) kolektīvās aizsardzības ietvaros, kā arī lai radītu pamatu militāro spēju ilgtermiņa attīstības projektu īstenošanai, tādējādi atbalstot Latvijas iesaisti Eiropas un transatlantisakajās drošības struktūrās.

Lai nodrošinātu, ka tiek ievērotas starptautiskās saistības, sasniedzot 2% no IKP novirzīšanai aizsradzības budžetam, Saeimai nepieciešams apstirpināt šī gada martā iesniegto Aizsardzības ministrijas likumprojektu un rīcībplānu par finansējuma apjoma valsts aizsardzībai noteikšanu. Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai jāievēro tā konsekventa ievērošana un starptautisko saistību izpilde.

Pakāpeniski un konsekventi palielinot finansējumu aizsardzības budžetam un panākot, ka līdz 2020.gadam 2% no IKP tiek novirzīti aizsardzībai, Latvija izpildītu starptautiskās saistības, ko uzņēmāmies pirms 10 gadiem iestājoties NATO. Tādējādi arī tiktu mazināts nacionālās drošības apdraudējums. Savukārt, paplašinot militārās drošības infrastruktūru, tiktu stiprināta Nacionālo bruņoto spēku kapacitāte. Ceļot NBS militārās spējas Latvijā un starptautisko misiju ietvaros, tiktu panākts tiešs ieguvums sabiedrībai kopumā, jo tiktu maksimāli samazināta ārējā valsts apdraudējuma iespējamība.

Iniciatīvas parakstītāji 1'972

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki
JAUNUMI

Šodien ManaBalss.lv sāk piedāvāt mūsu platformas produktus! Visi ienākumi no pirkumiem tiks izmantoti platformas attīstībai un citu izdevumu segšanai. Iegādājies un atbalsti ManaBalss.lv!

Posted by ManaBalss.lv on pirmdiena, 2017. gada 14. Augusts

ManaBalss.lv atrodama vēl vienā sociālajā tīklā - Instagram!📷 ➡️ Seko mums un gūsti ieskatu ManaBalss.lv darbībā!

Posted by ManaBalss.lv on piektdiena, 2017. gada 18. Augusts

Kāpēc vācam vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu pirms iesniegšanas Saeimā? Lūk, kur paskaidrojums! ➡️ Vairāk informācijas: https://manabalss.lv/page/evaluation

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

Tagad vari sekot mūsu jaunumiem angļu valodā LinkedIn! Now you can follow our news in English on LinkedIn!

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

ManaBalss.lv iesniegto iniciatīvu statistika ➡️ Papildus info: https://manabalss.lv/page/progress

Posted by ManaBalss.lv on otrdiena, 2017. gada 15. Augusts