Likums ir pieņemts!

Pārstāvis: Ieva BrantePublicēta: 07. Oct (2013)

PAR VIENĀDU BRAUKŠANAS MAKSU NERĪDZINIEKIEM

Aicinām saglabāt vienādu sabiedriskā transporta braukšanas maksu gan rīdziniekiem, gan nerīdziniekiem. Lūdzam veikt RP SIA „Rīgas Satiksme” revīziju steidzamības kārtā.

Saglabājot vienādu sabiedriskā transporta braukšanas maksu gan rīdziniekiem, gan nerīdziniekiem, tiks novērsta lielas iedzīvotāju grupas diskriminācija pēc to dzīvesvietas un nepalielināsies no Latvijas aizbraucošo skaits. Mazākās pašvaldībās nesamazināsies ieņēmumi un tās spēs nodrošināt atbalstu skolām, bērnudārziem, maznodrošinātajiem un trūcīgiem, kā arī transportam u.c. pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem.Rīgā nepalielināsies transporta plūsma un nepasliktināsies gaisa kvalitāte iespējamo nerīdzinieku priv.transporta dēļ. Tiks veikta RP SIA „Rīgas Satiksme” revīzija, kas nav bijusi jau gadiem ilgi un netiek plānota.

Pievienots dokuments

1381154820FtvzUX.pdf (atvērt)

Aicinājums iestāties par iedzīvotāju līdzdalību pašvaldībās un parakstīt iniciatīvu "Atveram pašvaldības!"30. Oct (2020)

Tā kā esi parakstījis šo pašvaldības dzīves iniciatīvu, uzrunājam Tevi ar aicinājumu atbalstīt patiesi spēcīgas un efektīvas kolektīvo iesniegumu sistēmas izveidi Latvijas pašvaldībās!

Organizācija ManaBalss kopā ar četrām citām NVO ir publicējusi iniciatīvu "Atveram pašvaldības!" un aicina arī Tevi to parakstīt un dalīties ar to savos sociālo mediju kontos.

Lūdzam iepazīties arī ar iniciatīvas pielikumā izklāstītajiem apsvērumiem, kāpēc šis ir ļoti svarīgs jautājums un nepieciešams risinājums.

Ja atbalsti iniciatīvu "Atveram pašvaldības!", tad dalies ar to Facebook u.c. sociālajos tīklos!

Tavai balsij ir nozīme!

Cīņa vēl nav beigusies, tā tikai noklusināta pirms vēlēšanām22. Feb (2014)

Nesen VARAM ministrs E.Cilinskis vienojās ar N.Ušakovu par atlaižu piešķiršanu visiem LV iedzīvotājiem. Tomēr nav skaidrības par likumīgo argumentāciju- tās pamatā ir joprojām nelikumīgs LV iedzīvotāju dalījums rīdziniekos un nerīdziniekos. Tāpēc ir pamatotas bažas, ka e-biļešu diferencēšanas jaut. tiek noklusināts vēlēšanām tuvojoties un tiks aktualizēts pēc tām (24.05. notiek Eiropas parlamenta un 04.10. Saeimas vēlēšanas).Lasi vairāk te: http://brante.lv/projekti+par/neridziniekiem#news=110

AUTORS: SANDA SERAFINOVIČA