Atrodi interesantu iniciatīvu vai izveido jaunu :)

Atbalsti ManaBalss.lv

ManaBalss.lv ir iespēja ikvienam viegli un ērti padarīt Latviju labāku ar savu ideju. Projekts ir radīts no sirds un to par brīvu lieto jau 25% iedzīvotāju. Lai saglabātu ManaBalss.lv darbību, palīdzi ziedojot!

Par kažokzvēru aizsardzību
Autors :Dzīvnieku brīvība Izveidoja :28. Jan (2013) Kategorija :Zemkopība

Par kažokzvēru aizsardzību

Jau parakstījuši10592
Palīdzi savākt vēl

Iesaki citiem

Palīdzi savākt vēl parakstus

Mūsdienu zinātniskie pētījumi liecina, ka zvēraudzētavās nav iespējams audzēt savvaļas dzīvniekus — lapsas, ūdeles un šinšillas —, nesagādājot viņiem nopietnas fiziskās un psihiskās veselības problēmas. Zvēraudzētavās dzīvnieki tiek audzēti ļoti šauros drāšu sprostos. Savvaļā ūdeles dzīvo savrupi plašā teritorijā pie ūdenstilpēm, lielu dzīves daļu pavadot ūdenī. Lapsas veido sociālas grupas, aktīvi pārvietojas un rok alas. Zvēraudzētavās šīs un citas instinktīvās uzvedības iespējas ir liegtas, radot dzīvniekos hronisku stresu, kas pielīdzināms dzīvnieku turēšanai badā un pēc laika pāraug nopietnos psihes un uzvedības traucējumos. Tas neatbilst Dzīvnieku aizsardzības likuma prasībai nodrošināt dzīvnieku fizioloģiskās un etoloģiskās vajadzības. Sprostu šaurībā dzīvnieki neizbēgami ir pakļauti mokpilnai eksistencei, kas tiek izbeigta jau pirmsreproduktīvā vecumā — ūdeles nosmacē gāzes kamerā, bet lapsas nosit ar strāvu, ievietojot vienu vada galu dzīvnieka mutē, bet otru — anālajā atverē.

Jāveic likuma grozījumi, nosakot pilnīgu kažokzvēru audzēšanas aizliegumu Latvijā.

Kā rāda ārvalstu pieredze — vienīgā iespēja izturēties humāni pret lapsām, ūdelēm un citiem tā sauktajiem “kažokzvēriem”, ir neaudzēt viņus vispār. Sabiedrībai uzzinot patiesību par dzīvnieku turēšanas apstākļiem audzētavās, nozares popularitāte strauji krīt. Pieņemot likuma grozījumus, Latvija pievienosies to civilizēto valstu pulkam, kur šāda nežēlība pret dzīvniekiem ir aizliegta. No nevajadzīga kaitējuma ik gadu tiks pasargātas ap 300 000 ūdeļu, 9000 lapsu un 3000 šinšillu. Sabiedrība rīkosies saskaņā ar mūsdienīgām dzīvnieku aizsardzības nostādnēm un savu morālo intuīciju. Tas ne tikai vairos izpratni par dzīvnieku tiesībām, bet arī humānu attieksmi un iejūtību citās dzīves jomās, kas nepieciešams ikvienai ētiski tālredzīgai sabiedrībai. Paraksties, lai palīdzētu izbeigt šo nežēlību!

Iniciatīvas parakstītāji (10592)

Aktīvākās iniciatīvas

Par kūrorta attīstību Kurzemes piejūras teritorijā 18. Aug Liepājā jāaptur stingrā režīma cietuma būvniecības plānus perspektīvajā piejūras kūrorta zonā. Ir jāizstrādā magnētiskā un gravitācijas lauku kartes, pēc kā noteikt visoptimālāko vietu kūrorta izveidei. Perspektīvākā vieta tam ir Rietumu piekraste.
Par Latviju, brīvu no ĢMO !! 20. Jun Nosargāsim savu zemi un bērnus ! Tagad par ĢMO audzēšanu Latvijā izlemj pašvaldības un paši ĢMO ražotāji, un daudzi par to neko nezin. Pieprasām steidzami pieņemt LIKUMU, kurš stingri reglamentē ĢMO audzēšanu un tirgošanu Latvijā !
NATO bāze Latvijā - drošība Eiropai 30. Apr Latvijas sabiedrība lūdz NATO vadību pieņemt lēmumu izvietot NATO sauszemes armijas bāzi Latvijas Republikas teritorijā mūsu valsts un Eiropas Savienības robežu aizsargāšanai.

Līdzīgas iniciatīvas

Latvijas zeme Latvijas pilsoņiem 15. Dec (2013) Ārzemju uzņēmēji un investīciju fondi veiksmīgi apiet noteikto aizliegumu un izpērk Latvijas lauksaimniecības un meža zemi. Ir jāizsludina tautas nobalsošana un jāaizliedz zemi pārdot ārzemniekiem, tādējādi saglabājot to Latvijas pilsoņu īpašumā!
Par godīgu attieksmi un labāku lauku nākotni! 11. May (2012) Baltijas valstis nav apmierinātas ar pašreizējo Eiropas Komisijas tiesību aktu priekšlikumu par kopējo lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2013.gada, kas paredz nevienlīdzīgu attieksmi pret Baltijas valstu lauksaimniekiem.