Pārstāvis: Raimonds Lejnieks-PuķePublicēta: 20. Oct (2014)

ĻAUSIM DZIMT JAUNĀM PARTIJĀM

Jau parakstījuši 135

Ar šo iniciatīvu es vēlos uzlabot jaunu, progresīvu politisko spēku veidošanos. Pašlaik, lai nodibinātu partiju, ir nepieciešami vismaz 200 biedru notariāli apliecināti paraksti. Par parakstu apliecināšanu ir jāmaksā valsts nodeva. Kā arī ir dažādi citi izdevumi. Ne vienmēr domubiedru grupa, kas vēlas iet politikā spēj segt visus šos izdevumus. Lai atvieglotu šo procesu un veicinātu pilsoniskas sabiedrības veidošanos es ierosinu, ka parakstus partijas dibināšanai varētu vākt caur MANABALSS.LV, vai portālu, kas strādā pēc līdzīgiem principiem. Doma tāda, ka caur manabalss.lv portālu savākti 200 paraksti partijas dibināšanai būtu pielīdzināmi notariāli apliecinātajiem parakstiem.

Būtu jāmaina politisko partiju likums un partiju reģistrēšanas kārtība, papildinot to ar punktu par partiju biedru parakstu vākšanas alternatīvu - parakstīšanos internetā.

Sabiedrība iegūs lielākas iespējas piedalīties valsts pārvaldē un veidot savas partijas. Pašlaik aktīvu domubiedru grupām ir samērā grūti nodibināt partiju finansiālu apsvērumu dēļ. Šī iniciatīva dotu daudz lielākas iespējas iedzīvotājiem kļūt pilsoniski aktīviem un iesaistīties politiskajos procesos ne tikai pasīvi (ejot balsot) bet arī aktīvi - pašiem veidojot politiskās partijas.