Par ManaBalss.lv

Portāls ManaBalss.lv ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens Latvijas pilsonis var ievietot savu iniciatīvu un vākt parakstus tās nogādāšanai Saeimā. Mēs strādājam, lai vērtīgākās iedzīvotāju idejas tiktu sadzirdētas! Esam viens no lielākajiem un veiksmīgākajiem grassroots līdzdalības projektiem Latvijas vēsturē, kuru augstu novērtējuši arī līderi un organizācijas visā pasaulē.

“ManaBalss izvirza Latviju priekšgalā Eiropas pūliņiem mainīt politiskās līdzdalības formas internetā.” The New York Times (ASV), 2013.gada 9.aprīlis

Kā tas darbojas?

ManaBalss.lv ikviena balsotāja identitāti apstiprina LR reģistrētas internetbankas. Iniciatīvas var ierosināt un parakstīt ikviens Latvijas pilsonis, kurš sasniedzi 16 gadu vecumu. Katra iniciatīva, ko paraksta vismaz 10 000 pilsoņu, un kas atbilst Saeimas juridiskajiem kritērijiem, nonāks Saeimā.

Par drošību gādā banku sistēmas.Pēc veiksmīgas autentifikācijas, internetbankas atsūta personas vārdu, uzvārdu un personas kodu uz ManaBalss.lv, kur personas dati tiek saglabāti aizsargātās datubāzēs. Persona var veikt vienu balsojumu par katru iniciatīvu. Publiski ir pieejams tikai vārds un uzvārds. Pēc Saeimas pieprasījuma, parakstītāju datu bāze tiks salīdzināta ar pilsoņu reģistru, kas varēs ar savu personu datubāzi pārbaudīt visu parakstītāju autentiskumu.

Kā tas viss sākās?

Portālu izveidoja divi entuziastiski jaunieši - uzņēmējs Kristofs Blaus un mārketinga eksperts Jānis Erts. Puišiem šķita, ka labām idejām nevajadzētu palikt mājās pie virtuves galda - tām jānokļūst līdz lēmumu pieņēmējiem un vēl tālāk. Domāts - darīts! 2010.gadā sākās darbs pie portāla izveides un pirmo iniciatīvu veidošanas un virzīšanas Saeimā. Lobēšanas un interešu aizstāvības pieredzes nebija, bet bija milzīgs entuziasms, ticība idejai un labi padomdevēji, kuri palīdzēja saprast, kā šo ideju īstenot.

2011. gada jūnijā jaunizveidotajā portālā ManaBalss.lv sākotnēji bija tikai divas iniciatīvas – “Atveram ofšorus” un “Atveram Saeimu!”. Jau pirmajās portāla darbības stundās tika savākti vairāki simti parakstu. Divas dienas vēlāk toreizējais valsts prezidents Valdis Zatlers vērsās pie sabiedrības ar aicinājumu parakstīt iniciatīvas. Nedēļu pēc portāla atvēršanas Saeimas ārkārtas sēdē tika skatīts pirmais ManaBalss.lv likumprojekts – par ofšoru atvēršanu, - un pirmajā lasījumā tika panākts pozitīvs balsojums. Nedēļas laikā šis likumprojekts tika pieņemts. Šādi rezultāti un turpmākā portāla darbība ir padarījuši ManaBalss.lv par pagrieziena punktu sabiedrības komunikācijā un sadarbībā ar Saeimu.

Kas notiek šobrīd?

Piecos gados ir paveikts daudz - esam pakopojuši izdarīto labo darbu sarakstu un portāla statistiku.

Taču vienlaicīgi aktīvi strādājam arī pie portāla tehniskās un saturiskās uzlabošanas un attīstības, iniciatīvu autoru atbalsta, jaunu digitālās līdzdalības rīku veidošanas un līdzdalības diskusijas veicināšanas sabiedrībā. Gribam ManaBalss.lv pieredzi piedāvāt citām valstīm pasaulē - ticam, ka mūsu un Latvijas iedzīvotāju līdzdalības pieredze var palīdzēt arī citu valstu iedzīvotāju idejām sasniegt viņu lēmumu pieņēmēju dzirdīgās ausis. Palīdzi mums sasniegt iecerēto - kļūsti par vienu no platformas ziedotājiem!

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki
JAUNUMI

Šodien ManaBalss.lv sāk piedāvāt mūsu platformas produktus! Visi ienākumi no pirkumiem tiks izmantoti platformas attīstībai un citu izdevumu segšanai. Iegādājies un atbalsti ManaBalss.lv!

Posted by ManaBalss.lv on pirmdiena, 2017. gada 14. Augusts

ManaBalss.lv atrodama vēl vienā sociālajā tīklā - Instagram!📷 ➡️ Seko mums un gūsti ieskatu ManaBalss.lv darbībā!

Posted by ManaBalss.lv on piektdiena, 2017. gada 18. Augusts

Kāpēc vācam vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu pirms iesniegšanas Saeimā? Lūk, kur paskaidrojums! ➡️ Vairāk informācijas: https://manabalss.lv/page/evaluation

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

Tagad vari sekot mūsu jaunumiem angļu valodā LinkedIn! Now you can follow our news in English on LinkedIn!

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

ManaBalss.lv iesniegto iniciatīvu statistika ➡️ Papildus info: https://manabalss.lv/page/progress

Posted by ManaBalss.lv on otrdiena, 2017. gada 15. Augusts