Pārstāvis: Krists BērziņšPublicēta: 29. Apr (2019)

PAR VIENĀDIEM TRANSPORTLĪDZEKĻU REĢISTRĀCIJAS NOTEIKUMIEM TRANSPORTLĪDZEKĻIEM, KAS IR REĢISTRĒTI ES
Iniciatīva tiks iesniegta Latvijas Republikas Saeimā.

Jau parakstījuši 269

Latvija jau 15 gadus ir Eiropas savienības dalībvalsts, bet bieži vien Latvijas iedzīvotāji nonāk diskriminējošā stāvoklī kā ‘’jaunā ES dalībvalsts’’. Ar šo iniciatīvu gribu mainīt Latvijā no citām ES valstīm ievesto transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumus transportlīdzekļiem, kuri jau ir bijuši reģistrēti kādā no ES dalībvalstīm.

Ja transportlīdzeklis ir bijis patstāvīgi reģistrēts kādā ES valstī, tad šāds transportlīdzeklis ir reģistrējams arī Latvijā.

Daudzi Latvijas iedzīvotāji bieži izmanto iespēju iegādāties transportlīdzekļus, kas ir reģistrēti kādā no ES valstīm. Iegādājoties un ievedot tos Latvijā, bieži vien tiek piedzīvota liela vilšanās, jo izrādās, ka Latvijā šo transportlīdzekli nemaz nevar piereģistrēt, lai gan šim transportlīdzeklim ir bijusi pastāvīga transportlīdzekļu reģistrācija kādā no ES valstīm. Lai piereģistrētu šo transportlīdzekli, Latvijā dažkārt tas izmaksā papildus vairakus tūkstošus eiro, ar ko īpašnieki nav rēķinājušies, jo ir paļāvušies uz ES vienoto tirgu. Ieguvumi no šādas pārmaiņas - tā samazinās birokrātiju, atslogos CSDD darbiniekus pie reģistrācijas, jo nevajadzēs veikt papildus pārbaudes. Iedzīvotājiem atgriezīsies ticība valstij, ka valsts ir domāta cilvēkiem. Izmainot reģistrācijas noteikumus, mūsu iedzīvotajiem būs lielākas iespējas iegādāties sev tīkamo transportlīdzekli visā ES, nebaidoties nonākt nepatīkamā situācijā pie reģistrācijas, kā arī kļūs aktīvāks transportlīdzekļu tirgus, rezerves daļu tirgus, un vairāk reģistrētu transportlīdzekļu nozīmē vairāk nodokļu valsts budžetam