Pārstāvis: Ronalds VeserisPublicēta: 02. Jan

PAR ZAĻĀ MIRGOJOŠĀ SIGNĀLA ATJAUNOŠANU
Iniciatīva tiks iesniegta Rīgas valstspilsētas pašvaldībā

Jau parakstījuši 241

AICINĀM PAR ŠO INICIATĪVU PARAKSTĪTIES TIKAI RĪGĀ DEKLARĒTOS LATVIJAS PILSOŅUS VECUMĀ VIRS 16 GADIEM UN ĪPAŠUMA TURĒTĀJUS PAŠVALDĪBĀ! Aicinu atjaunot zaļā mirgojošā brīdinājuma signālu luksoforos Rīgā.

Savulaik tādi Rīgas luksoforos jau bija, un tie bija lietderīgi, bet tad tika atcelti.

Šīs izmaiņas motīvs bija, manuprāt, ne pilnvērtīgi saprastais novērojums, ka autovadītāji brauc pāri krustojumam pie dzeltenā gaismas signāla. Izmaiņas rezultātā gan ir kļuvis vēl sliktāk – tagad šķērsot krustojumu vai gājēju pāreju pie dzeltenā signāla vai "gaiši sarkanā" ir norma. Es esmu autovadītājs ar 40 gadu stāžu un atzīšos, ka ir situācijas, kad es būtu pie mirgojošā zaļā apstājies, bet tagad, kad tev pie degungala pārslēdzas dzeltenais signāls, dažkārt esmu spiests pārkāpt noteikumus, jo, it sevišķi uz drifteru no nospolētās brauktuves, vienkārši nav iespējas apstāties. Ārpus Rīgas, nemaz nerunājot par kaimiņvalstīm un Eiropu, kur šī funkcija tika ieviesta kā drošības līdzeklis. Diemžēl Rīga ir izcēlusies ar bezjēdzīgu lēmumu, un to apstiprina arī vairāki "Degpunkta" sižeti. Mācīsimies tomēr no progresīvās cilvēces pieredzes! SASKAŅĀ AR PAŠVALDĪBU LIKUMU AICINĀM PAR ŠO INICIATĪVU PARAKSTĪTIES TIKAI RĪGĀ DEKLARĒTOS LATVIJAS PILSOŅUS VECUMĀ VIRS 16 GADIEM UN ĪPAŠUMA TURĒTĀJUS PAŠVALDĪBĀ!