Pārstāvis: Pjotrs VartminskisPublicēta: 23. Feb (2018)

PASES UN ID KARTES APMAKSA NO VALSTS BUDŽETA

Jau parakstījuši 663

Lai pases un ID kartes izsniegšana tiek apmaksāta no valsts budžeta. 2017. gadā, rudenī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts izteikt vērtējumu par apgalvojumu, ka kopumā Latvijā tiek pareizi izlietoti iekasētie nodokļi. Vairāk nekā trešdaļa jeb 37% iedzīvotāju šādam apgalvojumam nepiekrita pilnībā, savukārt vēl 39% tam drīzāk nepiekrita. Līdz ar to - 76% aptaujāto kopumā pauda viedokli, ka iekasētie nodokļi Latvijā kopumā tiek izlietoti nepareizi. https://www.diena.lv/raksts/latvija/zinas/aptauja-vairums-iedzivotaju-uzskata-ka-iekasetie-nodokli-latvija-kopuma-tiek-izlietoti-nepareizi-14187611

Planojot gada budžetu, izdalīt līdzekļus uz Pases un ID kartes apmaksu. Pieņemsim ka Latvijas iedzivotaju skaits ir 1,8 miljoni, un katrus 5 gadus ir jamaina ID karte un katrus 10 gadus pase, tad rupji skaitot 1,8milj x14eiro= 25,2 milj. piecos gados un 1,8milj x28eiro = 50,4 milj par 10 gadiem. 25,2+50,4 = 75,6 milj par 15 gadiem 75,6/15 = 5 milj. gadā Aprēķins ir ļoti aptuvens 2018. gada budžets īsumā: ieņēmumi – 8,751 miljardi eiro; izdevumi – 8,952 miljardi eiro; IKP palielināsies par 3,4%; bezdarba līmeņa samazinājums par 0,7%; deficīts – 1% no IKP; inflācija – 2,8%; prioritātes – aizsardzība 126,8 milj, veselība 202 milj, demogrāfija un autoceļu uzturēšana http://www.fm.gov.lv/lv/budzets_2018/ Varētu izdalīt 5 milj. eiro gadā, no lielākiem budžeta izlietotājiem.

Izvairīšanas no liekiem tēriņiem. Labs iespaids par pareizo iekāsēto nodokļu pielietošanu.