Iniciatīvai ir Saeimas lēmums!

Pārstāvis: Ģirts MazursIzveidota: 27. Nov (2011)

SAGLABĀT LATU KĀ LATVIJAS VALŪTU

Atlikt Latvijā Eiropas Savienības valūtas eiro ieviešanu līdz laikam, kad tas būs ekonomiski pamatots un sabiedrības atbalstīts. Aplūkojot SKDS pētījumu par Latvijas iedzīvotāju attieksmi par eiro ieviešanu, redzams, ka tikai 4% iedzīvotāju pilnībā atbalsta eiro ieviešanu, bet 57% to neatbalsta.

Lai atliktu eiro ieviešanu nepieciešams informēt sabiedrību par sekām, kas sagaidāmas ieviešot eiro. Lai īstenotu šādu ieceri Latvijas valdībai jāuzsāk pārrunas ar ES, lai atliktu eiro ieviešanu Latvijā.

Ieviešot eiro, Latvijai palielināsies parāds un samazināsies iedzīvotāju labklājība, jo Latvijai tāpat kā Slovākijai, Igaunijai, u.c. valstīm, ES stabilizācijas fondā būs jāgarantē noteikta daļa. Latvijai tie būs 0,4%, kas sastāda 3,2 miljardus eiro un, neskatoties uz ekonomiski vāji attīstīto ES valstu atvieglotajiem noteikumiem, jāiemaksā būs ap 186 miljoni eiro. Šāda nauda Latvijai nav, to nāksies aizņemties. Ja fonds garantē kādas valsts parādu, kas pati to nevar apmaksāt, tad nauda, garantētās summas apjomā, tiek ņemta no citām valstīm.Latvijai nav jāuzņemas garantijas par citu valstu jau esošām parādsaistībām.Labs piemērs ir Igaunija, kur šī jautājuma likumību un atbilstību Igaunijas satversmei, Igaunijas Augstākajā tiesā lūdzis izvērtēt Igaunijas Tiesībsargs.Arī Polijā notiek asas debates par eiro ieviešanas lietderību un tiesiskumu.Ieviešot eiro tiks sagrauts Latvijai ļoti svarīgs simbols un Latvijas neatkarības pamats.Eiro ieviešana ir pretēja tautas gribai - to nedrīkst ignorēt.

Iniciatīvas parakstītāji 11'907

Pretenzija22. Nov (2012)Tas ir ļoti nedemokrātiski, ka tieši par šo iniciatīvu nevar pastāstīt citiem, izmantojot sociālo tīklu banerus.Vai novērsīsiet šo kļūdu?AUTORS: ĢIRTS MAZURS

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki

Kas ir ManaBalss.lv?

Portāls ManaBalss.lv ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens 16 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis var ierosināt un parakstīt iniciatīvas labākas Latvijas veidošanai! Katra iniciatīva, ko paraksta vismaz 10 000 pilsoņu, nonāks Saeimā, un pēc tam - lēmumu pieņēmēju dienaskārtībā. Portālā ikviena balsotāja identitāti apstiprina Latvijā reģistrētas internetbankas. Tādā veidā nodrošinām, ka parakstus pēc Saeimas pieprasījuma iespējams pārbaudīt un salīdzināt ar iedzīvotāju reģistru. Pēc veiksmīgas autentifikācijas, internetbankas atsūta personas vārdu, uzvārdu un personas kodu uz ManaBalss.lv, kur personas dati tiek saglabāti aizsargātās datubāzēs un persona var veikt 1 balsojumu par katru iniciatīvu. Par drošību gādā banku sistēmas, par datu aizsardzību atbildību uzņemamiems mēs. Publiski pieejams ir tikai vārds un uzvārds. Paraksties arī Tu par kādu no iniciatīvām, lai palīdzētu tai ātrāk nokļūt līdz lēmumu pieņēmēju dzirdīgajām ausīm!