Pārstāvis: Aivis StradsPublicēta: 03. Jan (2012)

PAR LICENCĒTĀS MAKŠĶERĒŠANAS AIZLIEGŠANU LR PUBLISKAJOS ŪDEŅOS!

Labdien visi Latvijas iedzīvotāji, gan liels, gan mazs, gan makšķernieks, gan vienkārši atpūtnieks! Labdien tie, kam rūp mūsu Latvijas ūdeņu un mūsu, kā Latvijas ūdeņus mīlošas tautas, nākotne! Latvija ir unikāla valsts starp citām Eiropas valstīm, jo tajā ir pieejami publiskie ūdeņi (upes, ezeri un jūra), gar kuru krastiem brīvi drīkst pārvietoties jebkurš iedzīvotājs, peldēties, braukt ar laivām, makšķerēt, atpūsties. Diemžēl pēdējā laikā, publisko ūdeņu pieejamība kļūst aizvien ierobežotāka, gan nepārdomātu dabas aizsardzības pasākumu dēļ, gan sakarā ar licencēto makšķerēšanas (LM) posmu ieviešanu vairākās Latvijas upēs un ezeros. Līdz ar to tiek liegta iespēja piekļūt ūdeņiem un bez papildus samaksas makšķerēt, atpūsties.

Diemžēl līdzšinējā prakse rāda, ka praktiski visa apsaimniekošana beidzas ar naudas iekasēšanu no makšķerniekiem (kuri ir gandrīz katrā mūsu ģimenē), jo netiek uzlabota vide ap ūdeņiem, netiek papildināti zivju krājumi, netiek veikta pienācīga kontrole, lai izskaustu maluzvejniecību. Šajā sakarā Makšķernieku Radošais Klubs (MRK) pieprasa valdībai aizliegt turpmāk ieviest LM publiskajos ūdeņos un apturēt esošo LM apsaimniekotāju līgumu pagarināšanu pēc konkrētā līguma beigām un nekavējoties pievērsties jaunai ūdeņu apsaimniekošanas stratēģijas izstrādei.

Vai Tu vēlies, ka arvien palielinās LM apsaimniekotu ūdenstilpņu, dabas liegumu, rezervātu un parku skaits, kuru teritorijā bez papildus samaksas drīz varēs piekļūt tikai ar pirkstu pa karti? Vai esi apmierināts, ka tiesības makšķerēt tiek ar vien vairāk ierobežotas, ieviešot licenču limitus un nerūpējoties par piekļuvi ūdeņiem? Vai Tu esi apmierināts ar valsts absolūto nerēķināšanos ar savu iedzīvotāju vēlmēm likumīgi atpūsties pie savas valsts ūdeņiem? Vai Tu vēlies vecumdienās uz upēm skatīties tikai senās fotogrāfijās? Vai Tu vēlies, lai Tavi bērni, mazbērni, sēž sakņupuši pie datora, neskatoties uz to, ka blakus ir upe? Ja nē - PARAKSTIES!Ļoti ceram uz Tavu sapratni un palīdzību! Cieņā, MRK

Iniciatīvas parakstītāji 1'588

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki
JAUNUMI

Šodien ManaBalss.lv sāk piedāvāt mūsu platformas produktus! Visi ienākumi no pirkumiem tiks izmantoti platformas attīstībai un citu izdevumu segšanai. Iegādājies un atbalsti ManaBalss.lv!

Posted by ManaBalss.lv on pirmdiena, 2017. gada 14. Augusts

ManaBalss.lv atrodama vēl vienā sociālajā tīklā - Instagram!📷 ➡️ Seko mums un gūsti ieskatu ManaBalss.lv darbībā!

Posted by ManaBalss.lv on piektdiena, 2017. gada 18. Augusts

Kāpēc vācam vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu pirms iesniegšanas Saeimā? Lūk, kur paskaidrojums! ➡️ Vairāk informācijas: https://manabalss.lv/page/evaluation

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

Tagad vari sekot mūsu jaunumiem angļu valodā LinkedIn! Now you can follow our news in English on LinkedIn!

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

ManaBalss.lv iesniegto iniciatīvu statistika ➡️ Papildus info: https://manabalss.lv/page/progress

Posted by ManaBalss.lv on otrdiena, 2017. gada 15. Augusts