Pārstāvis: Ēriks JakovļevsPublicēta: 03. Oct (2016)

ZELĒJAMĀ TABAKA JEB "SNUS"

Jau parakstījuši 155

Zelējamās tabakas popularitāte Latvijā tikai palielinās. Tā saucamais "SNUS" ir lielisks veids kā aizvietot cigaretes un tam salīdzinoši ir savi plusi. Milzīga daļa sportistu izvēlās lietot zelējamo tabaku nekā smēķēt. Tas varētu rast risinājumu pasīvo smēķētaju problēmām. Diemžēl Latvijā nav atļauts veikalos tirgot zelējamo tabaku, taču ir atļauts to lietot sasniedzot pilngadību. Vairāk nekā pirms divdesmit gadiem, kad tika izstrādāts Smēķēšanas ierobežošanas likums, zelējamā tabaka netika iekļauta pārdodamo tabakas preču sarakstā. Un nevis tāpēc, ka pret to kāds krasi protestēja, bet gan tāpēc, ka šis tabakas veids Latvijā nebija populārs un pēc tā nebija pieprasījuma. Tomēr šobrīd Latvijā zelējamās tabakas pieprasījums ir milzīgs!

Atļaut zelējamās tabakas izplatīšanu Latvijā! SNUS uzglabāšana un pārdošana ir aizliegta ES. Automātiski, tas arī nosaka aizliegumu Latvijā. Apvienojot spēkus varam panākt izmaiņas! Protams ieviešot nelielus grozījumus un atļaujot tirgot zelējamo tabaku tikai specializētos veikalos nevis privātpersonām. Un pieņemot šo lēmumu, uzņemos personīgi realizēt šo iniciatīvu , lai jau tuvākajā laikā būtu iespējams iegādāties zelējamo tabaku specializētos veikalos.

Milzīgs plus ir tai sabiedrības daļai, kura nespēj paciest piedūmotās sabiedriskās vietas. Neteiksim, ka neviens vairs nesmēķēs, bet iespējams smēķētāju skaits var samazināties! Latvija var kļūt par pirmo valsti Eiropā, kas atļauj SNUS uzglabāšanu un tirgošanu.