Pārstāvis: Baiba AndersonePublicēta: 18. Dec (2017)

E-GRĀMATAS UZ SKOLU!
Iniciatīva tiks iesniegta Izglītības un Zinātnes ministrijā

Jau parakstījuši 513

Mērķis – panākt, lai visas Izglītības un Zinātnes ministrijā apstiprinātās mācību grāmatas, kas domātas sākot ar pamatskolu, būtu iegādājamas arī e-formātā.

Mēs vēlamies, lai mācību grāmatas, kuras kā oficiāli atzītu mācību līdzekli ir atzinusi LV Izglītības un Zinātnes ministrija, un, kas domātas sākot no pamatskolas, obligāti tiktu izdotas arī e-formātā, nosakot to ar atbilstošiem MK lēmumiem. Tas, kāda formāta grāmatu izmantos bērns, ir vecāku ziņā, bet būtu jābūt dotai izvēlei – nopirkt savam bērnam e-grāmatu un visu skolas bibliotēku glabāt vienā viedierīcē, vai izmantot Valsts piedāvāto iespēju saņemt bezmaksas papīra formāta grāmatas.

Ik gadus vecāki sūdzās par skolēnu somu smagumu, skolās nav vietas bērnu grāmatu uzglabāšanai, skolām nepietiek līdzekļu dubultu grāmatu komplektu iegādei. Ik gadus Valsts tērē milzu līdzekļus papīra formāta skolas bibliotēkas atjaunošanai. Mēs šobrīd cenšamies audzināt modernus un atbildīgus pilsoņus, taču grāmatu jomā atrodamies pagājušā gadsimta vidū – cērtam kokus, drukājam grāmatas, nolietotas izmetam tās atkritumos pēc 5 gadiem. Mēs vēl arvien bojājam bērnu stāju un veselību, liekot viņiem ik dienas pārvietot uz saviem pleciem milzu smagumus. Bērni apgūst modernās tehnoloģijas, vecāki lasa daiļliteratūru e-formātā, bet bērniem šāda iespēja ir liegta, jo tikai retā mācību grāmata ir pieejama e-formātā. Bērni 5. klasē sāk apgūt informātikas pamatus, tas arī būtu laiks, kad sākt apgūt e-grāmatu lietošanu.

Iniciatīvas parakstītāji 513

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki