Pārstāvis: Armīns StrazdiņšPublicēta: 06. Jan

PAR ALKOHOLA ATGRIEŠANU NARKOTISKO VIELU SARAKSTĀ

Jau parakstījuši 338

Ar šo iniciatīvu vēlos panākt, lai alkohols tiktu iekļauts narkotisko vielu sarakstā, saglabājot alkoholisko dzērienu aprites likumu un esošo likumdošanu attiecība par alkohola iegādi un lietošanu.

Zinātniski ir pierādīts- alkohols ir narkotiska viela kura izraisa neatgriezeniskas sekas cilvēka organismā. Apvienoto Nāciju Organizācija, 1971. gada 21. februārī, no Konvencijas par psihotropām vielām saraksta izņēma alkoholu. Alkohols kļuva par legālu narkotiku. Alkoholu vairs nesauc par narkotisku vielu. Sekas visiem ir zināmas un daudzi ir pakļauti šīs narkotikas ietekmei personiski vai ģimenē. Valsts cīņa aprobežojas ar akcīzes nodokļa celšanu un cīņu ar sekām ko nodara alkohols. Pagājušā gadsimta 50-os gados radās zinātniska teorija- kulturālas iedzeršanas teorija. Šīs teorijas piekritēji apgalvoja, ka viņu mērķis ir iemācīt cilvēku dzert alkoholiskus dzērienus, bet nenodzerties. Prakse gan parādīja ko citu – tikai 20 gadu laikā kopš šīs teorijas nostiprināšanās, cilvēku apziņā alkoholiķu skaits Padomju Savienībā palielinājās 11 reizes, un tas nav nekas neparasts, jo jau vairāk kā 100 gadus atpakaļ zinātnieki konstatēja, ka etilspirts ir narkotiska viela [kura izraisa atkarību], tāpēc ir neizbēgami, ka noteikta daļa cilvēku, kuri ir sākuši lietot šo legālo narkotiku [kulturāli un mēreni iedzert], pēc kāda laika kļūs par dzērājiem un alkoholiķiem. Pie tam, no paaudzes uz paaudzi alkoholiķu procentuālais īpatsvars arvien tikai pieaug.

Šī iniciatīva Latvijā atgriezīs alkoholu narkotisko vielu sarakstā kā tas bija pirms ANO 1971. gada 21. februāra pieņemtās Konvencijas par psihotropajām vielām(PSRS valsts standarts Nr. 18300-72 no kura vēlāk pazuda vārdu salikums etilspirts- narkotiska viela). Sabiedrībai dos iespēju saprast, ka alkohols ir narkotika, kas uz veselību atstāj tikpat graujošu ietekmi kā jebkura cita viela, kas iekļauta narkotisko vielu sarakstā. Valsts institūcijām būs iespēja veikt padziļinātu un pareizu politiku attiecība par alkohola apriti valstī. Dos iespēju cilvēkiem pareizi saprast sekas ko alkohols nodara veselībai un sabiedrībai kopumā.

Iniciatīvas parakstītāji 338

Latvijā alkohola patēriņš ar katru gadu palielinās!19. Jul

Veselības ministrija (VM) norāda, ka alkoholisko dzērienu lietošana ir viens no galvenajiem sabiedrības veselības riska faktoriem Latvijā. Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra 2015. gada datiem reģistrētā alkohola patēriņš Latvijā ar katru gadu palielinās. Turklāt 2015. gadā alkoholu lietojušo iedzīvotāju vidū katrs piektais Latvijas iedzīvotājs (21,5%) lietoja alkoholu riskantā veidā.

Ņemot vērā iepriekš minēto, VM plāno un īsteno nacionālo alkoholisma ierobežošanas politiku, kā arī atbalsta jaunas iniciatīvas alkoholisko dzērienu lietošanas mazināšanai un alkoholisma izplatības ierobežošanai.

VM izteiktais atbalsts iniciatīvām par alkoholisma ierobežošanu ir labs signāls iniciatīvai! Palīdzi aktualizēt iniciatīvu un savākt nepieciešamos parakstus par to!

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki
JAUNUMI

Šodien ManaBalss.lv sāk piedāvāt mūsu platformas produktus! Visi ienākumi no pirkumiem tiks izmantoti platformas attīstībai un citu izdevumu segšanai. Iegādājies un atbalsti ManaBalss.lv!

Posted by ManaBalss.lv on pirmdiena, 2017. gada 14. Augusts

ManaBalss.lv atrodama vēl vienā sociālajā tīklā - Instagram!📷 ➡️ Seko mums un gūsti ieskatu ManaBalss.lv darbībā!

Posted by ManaBalss.lv on piektdiena, 2017. gada 18. Augusts

Kāpēc vācam vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu pirms iesniegšanas Saeimā? Lūk, kur paskaidrojums! ➡️ Vairāk informācijas: https://manabalss.lv/page/evaluation

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

Tagad vari sekot mūsu jaunumiem angļu valodā LinkedIn! Now you can follow our news in English on LinkedIn!

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

ManaBalss.lv iesniegto iniciatīvu statistika ➡️ Papildus info: https://manabalss.lv/page/progress

Posted by ManaBalss.lv on otrdiena, 2017. gada 15. Augusts