Pārstāvis: Armīns StrazdiņšPublicēta: pirms nedēļas

PAR ALKOHOLA ATGRIEŠANU NARKOTISKO VIELU SARAKSTĀ

Jau parakstījuši 214

Ar šo iniciatīvu vēlos panākt, lai alkohols tiktu iekļauts narkotisko vielu sarakstā, saglabājot alkoholisko dzērienu aprites likumu un esošo likumdošanu attiecība par alkohola iegādi un lietošanu.

Zinātniski ir pierādīts- alkohols ir narkotiska viela kura izraisa neatgriezeniskas sekas cilvēka organismā. Apvienoto Nāciju Organizācija, 1971. gada 21. februārī, no Konvencijas par psihotropām vielām saraksta izņēma alkoholu. Alkohols kļuva par legālu narkotiku. Alkoholu vairs nesauc par narkotisku vielu. Sekas visiem ir zināmas un daudzi ir pakļauti šīs narkotikas ietekmei personiski vai ģimenē. Valsts cīņa aprobežojas ar akcīzes nodokļa celšanu un cīņu ar sekām ko nodara alkohols. Pagājušā gadsimta 50-os gados radās zinātniska teorija- kulturālas iedzeršanas teorija. Šīs teorijas piekritēji apgalvoja, ka viņu mērķis ir iemācīt cilvēku dzert alkoholiskus dzērienus, bet nenodzerties. Prakse gan parādīja ko citu – tikai 20 gadu laikā kopš šīs teorijas nostiprināšanās, cilvēku apziņā alkoholiķu skaits Padomju Savienībā palielinājās 11 reizes, un tas nav nekas neparasts, jo jau vairāk kā 100 gadus atpakaļ zinātnieki konstatēja, ka etilspirts ir narkotiska viela [kura izraisa atkarību], tāpēc ir neizbēgami, ka noteikta daļa cilvēku, kuri ir sākuši lietot šo legālo narkotiku [kulturāli un mēreni iedzert], pēc kāda laika kļūs par dzērājiem un alkoholiķiem. Pie tam, no paaudzes uz paaudzi alkoholiķu procentuālais īpatsvars arvien tikai pieaug.

Šī iniciatīva Latvijā atgriezīs alkoholu narkotisko vielu sarakstā kā tas bija pirms ANO 1971. gada 21. februāra pieņemtās Konvencijas par psihotropajām vielām(PSRS valsts standarts Nr. 18300-72 no kura vēlāk pazuda vārdu salikums etilspirts- narkotiska viela). Sabiedrībai dos iespēju saprast, ka alkohols ir narkotika, kas uz veselību atstāj tikpat graujošu ietekmi kā jebkura cita viela, kas iekļauta narkotisko vielu sarakstā. Valsts institūcijām būs iespēja veikt padziļinātu un pareizu politiku attiecība par alkohola apriti valstī. Dos iespēju cilvēkiem pareizi saprast sekas ko alkohols nodara veselībai un sabiedrībai kopumā.

Iniciatīvas parakstītāji 214

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki

Kas ir ManaBalss.lv?

Portāls ManaBalss.lv ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens 16 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis var ierosināt un parakstīt iniciatīvas labākas Latvijas veidošanai! Katra iniciatīva, ko paraksta vismaz 10 000 pilsoņu, nonāks Saeimā, un pēc tam - lēmumu pieņēmēju dienaskārtībā. Portālā ikviena balsotāja identitāti apstiprina Latvijā reģistrētas internetbankas. Tādā veidā nodrošinām, ka parakstus pēc Saeimas pieprasījuma iespējams pārbaudīt un salīdzināt ar iedzīvotāju reģistru. Pēc veiksmīgas autentifikācijas, internetbankas atsūta personas vārdu, uzvārdu un personas kodu uz ManaBalss.lv, kur personas dati tiek saglabāti aizsargātās datubāzēs un persona var veikt 1 balsojumu par katru iniciatīvu. Par drošību gādā banku sistēmas, par datu aizsardzību atbildību uzņemamiems mēs. Publiski pieejams ir tikai vārds un uzvārds. Paraksties arī Tu par kādu no iniciatīvām, lai palīdzētu tai ātrāk nokļūt līdz lēmumu pieņēmēju dzirdīgajām ausīm!