Pārstāvis: Agris BojārsPublicēta: 08. Jan (2019)

PAR AUGSTĀKĀS IZGLĪTĪBAS BEZMAKSAS IEGUVES PIEŠĶIRŠANU BĀRENIM UN BEZ VECĀKU GĀDĪBAS PALIKUŠAM BĒRNAM

Ar šo iniciatīvu vēlos palīdzēt jauniešiem, kuriem ir bāreņu statuss. Ir virkne problēmu, ar ko saskaras bērnu namu jaunieši vai aizgādnībā esošie jaunieši, sasniedzot pilngadību un uzsākot patstāvīgu dzīvi. Problēmu pamatā ir gan pašu jauniešu zināšanu trūkums, gan niecīgais valsts atbalsts. Šī iniciatīva piešķirtu pilnu apmaksātu augstāko izglītību Latvijas augstskolās bāreņiem un aizgādnībā esošiem jauniešiem līdz 24 gadu vecumam. Šī iespēja jauniešiem sniegs gan motivāciju sevi attīstīt, gan arī iespēju, kas līdz šim reti kuram no viņiem ir pieejama nelielo pabalstu dēļ.

Katrā augstskolas programmā, kurā jau ir pieejamas vietas par valsts budžeta līdzekļiem, vai nu ir jāpievieno vēl viena studiju vieta bāreņiem, vai arī tāda ir jāparedz jau esošajās budžeta vietās. Savāksim parakstus, lai iesniegtu šo iniciatīvu Saeimā un izskatītu priekšlikumu par augstākās izglītības piešķiršanu bez maksas bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās.

Šī ir problēma, par kuru, iespējams, daudzi ikdienā neaizdomājas, tomēr tā ir ļoti aktuāla, īpaši jauniešiem ar bāreņa statusu. Pat ja visa sabiedrība no šīs iniciatīvas īstenošanas neko daudz neiegūtu, tā sniegtu palīdzību pašlaik 1200 cilvēkiem, kas dzīvo bērnu namos, un vēl vairākiem, kuriem ir aizbildņi. Atbalstīsim bērnus un jauniešus, kuriem nav klājies viegli, un sniegsim iespēju mācīties!

Seko, atbalsti, dalies!01. Sep (2020)

Lasi Tavam balsojumam tematiski atbilstīgo Facebook publikāciju un apsver savu atbalstu citām šīs jomas iniciatīvām!

Piesekojies mūsu Facebook lapai un dalies ar ManaBalss jaunumiem sociālajos tīklos!

Lūgums no ManaBalss komandas:

Tā kā esi saņēmis/-usi šo ziņu un visdrīzāk esi arī ManaBalss plašās kopienas dalībnieks, mēs būtu ļoti pateicīgi, ja Tu ziedotu platformas darbības uzturēšanai.

Arī Tavi ziedojumi palīdz nodrošināt lielo "aizkulišu" darbu, ko prasa pilsonisko iniciatīvu reālas ietekmes panākšana. Ar 36 pēc pilsoņu iniciatīvām mainītiem likumiem kopš 2011. gada ap ManaBalss platformu radītā pilsoniskās līdzdalības ekosistēma ir unikāli sekmīga pasaules mērogā.

Tās efektivitāte izriet no platformas ManaBalss darba augstās kvalitātes un ar to saistītās uzticības pret to, ko mēs arī kopā ar Tevi darām. Mūsu kopējam darbam ir salīdzinoši pat ļoti atsaucīgi un pret to ar cieņu izturas politiķi, ministrijas un citas publiskā sektora iestādes, amatpersonas, juristi un dažādu jomu eksperti, nevalstiskās organizācijas un mediji.

Arī Tu esi lieliska Latvijas sasnieguma un spēcīga stāsta daļa! Ļauj tam skanēt arī turpmāk – iesaisties, balso, dalies ar ManaBalss iniciatīvu ziņām soctīklos, rosini savas iniciatīvas. Un apsver arī atbalstīt mūsu darbu ar ziedojumu.

Tavai balsij ir nozīme!

Aicinām popularizēt iniciatīvu01. Jun (2020)

Paldies par šīs iniciatīvas parakstīšanu!

1. jūnijs ir Starptautiskā bērnu aizsardzības diena. Aicinām dalīties ar šo Tevis parakstīto iniciatīvu sociālajos tīklos, lai par to uzzinātu vēl vairāk cilvēku.

Apsver savu atbalstu arī citām tematiski saistītām iniciatīvām, uz kurām ir norādīts šai Facebook publikācijā.

Varbūt Tu varētu dalīties arī ar to?

Paldies par Tavu aktivitāti!

ManaBalss.lv komanda