Iniciatīva turpina vākt parakstus!

Pārstāvis: Apvienība "Pilsēta cilvēkiem"Publicēta: 24. Feb

PAR AUTOBUSU MARŠRUTU IMANTA – K. ULMAŅA GATVE – KRASTA IELA – PĻAVNIEKI – JUGLA
Iniciatīva tiks iesniegta Rīgas domē

Rīgā pēdējo 30 gadu laikā ir būtiski mainījušies cilvēku galamērķi: ja iepriekš liela daļa cilvēku strādāja rūpnīcās, tad tagad ir izbūvēti ļoti daudzi tirdzniecības centri, biroju kompleksi utt., no kuriem liela daļa ir izvietota iepriekš neapbūvētās vietās. Piemēram, K. Ulmaņa gatvē izbūvēts t/c “SPICE”, lielveikals “DEPO” un vairāki autocentri. Krasta ielā ir izbūvēts t/c “MOLS”, LIDO Atpūtas centrs, lielveikals “SKY”, lielveikals “DEPO” un vairāki autocentri. Ulbrokas ielā ir izbūvēts biroju parks “Rīgas Industriālais Parks”, “Coca-Cola” birojs, biznesa centrs “Dzelzavas 117” u.c. Diemžēl nokļūšana uz daudzām no šīm vietām ar sabiedrisko transportu no blakus apkaimēm ir ļoti apgrūtināta: esošie maršruti galvenokārt savieno šīs vietas ar centru, un kustības intervāli ir pārāk lieli. Piemēram, ceļš no Pļavniekiem (pietura “Rudens iela”) līdz t/c “MOLS” vai atpakaļ ar sabiedrisko transportu aizņem 30-40 minūtes (ar automašīnu šis ceļš veicams 10 minūtēs). Tas noved pie tā, ka cilvēki ir spiesti pirkt automašīnas un braukt uz darbu ar tām. Tas palielina sastrēgumus, pasliktina gaisa kvalitāti, apgrūtina automašīnu novietošanu daudzdzīvokļu namu pagalmos un palielina šo cilvēku izdevumus transportam.

Rīgas dome šo problēmu varētu risināt, uzdodot Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” izveidot šādu autobusu maršrutu: Kurzemes prospekts (Airītes iela) – Zolitūdes iela – Rostokas iela – Anniņmuižas iela – Apūzes iela – Jūrkalnes iela – K. Ulmaņa gatve – Krasta iela – Lubānas iela – A. Saharova iela – A. Deglava iela – Ulbrokas iela – Biķernieku iela – Hipokrāta iela – Malienas iela – Juglas iela – Murjāņu iela. Būtu svarīgi nodrošināt pietiekami biežu kustības intervālu (piemēram, reizi 10 minūtes maksimumstundās un reizi 20 minūtes pārējā laikā) un kustību arī brīvdienās (jo t/c “MOLS”, t/c “SPICE”, LIDO Atpūtas centrs, Lucavsalas atpūtas parks utt. strādā arī brīvdienās). Ņemot vērā, ka Imantas, Zolitūdes, Pļavnieku, Mežciema un Juglas apkaimēs dzīvo ievērojams iedzīvotāju skaits, un ka šī maršruta tuvumā atrodas ļoti daudzi iedzīvotājiem svarīgi objekti, šis maršruts bez šaubām būs pieprasīts.

Izveidojot šo autobusu maršrutu, tiktu nodrošināts ātrs savienojums starp Imantu, Zolitūdi, Pļavniekiem, Dreiliņiem, Mežciemu un Juglu, kā arī tādiem svarīgiem objektiem kā dzelzceļa stacija “Imanta”, lielveikals “DEPO” K. Ulmaņa gatvē, t/c “SPICE”, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca Vienības gatvē, Rīgas 2.slimnīca, Lucavsalas atpūtas parks, Zaķusala, t/c “MOLS”, lielveikals “SKY” Krasta ielā, LIDO Atpūtas centrs, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (stacionārs “Gaiļezers”) u.c. Tiktu nodrošināta pārsēšanās iespēja uz 22. autobusu (uz lidostu), uz 19., 24. un 27. trolejbusu un 40. autobusu (uz Ziepniekkalnu), 15., 31. un 49. autobusu (uz Ķengaragu) un daudziem citiem trolejbusu un autobusu maršrutiem. Ilgtermiņā tas palīdzētu samazināt automašīnu skaitu Rīgas ielās un pagalmos.

Pievienots dokuments

Autobuss_Imanta_-_Jugla_marsruts.pdf 630 KB (atvērt)

Iniciatīvas parakstītāji 1'267

Vācam 5000 parakstus!05. Jul

Pirms kāda laika savācām un iesniedzām Rīgas domē vairāk nekā 1100 parakstus par jauna sabiedriskā transporta maršruta izveidošanu no Imantas uz Juglu caur Kārļa Ulmaņa gatvi, Salu tiltu, Krasta ielu un Pļavniekiem, kas savienotu neskaitāmus sabiedriski nozīmīgus objektus un dzīvojamos rajonus.

Esam saņēmuši atbildi no "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena, ka uzņēmums šāda maršruta izveidošanu neuzskata par pamatotu.

Kā galvenos argumentus viņš min naudas trūkumu "Rīgas satiksmes" budžetā un to, ka jau šobrīd iespējams visu izbraukt ar diviem transporta veidiem pārsēžoties. Tāpat Bemhens informēja, ka, lai šāds maršruts būtu rentabls, to katru dienu būtu jāizmanto 11 000 jauniem sabiedriskā transporta lietotājiem.

Ņemot vērā to, ka plānotajam Skanstes tramvajam pati "Rīgas satiksme" prognozējusi vien aptuveni 2000 pasažierus, tad saprotams, ka šīs ir tikai tukšas atrunas, lai nevajadzētu darīt ko tiešām vajadzīgu rīdzinieku labā.

Tādēļ mēs esam nolēmuši turpināt parakstu vākšanas kampaņu un vāksim 5000 parakstus, kurus šoreiz adresēsim Rīgas domes deputātiem ar aicinājumu uzdot "Rīgas satiksmei" beidzot ierīkot šo maršrutu.

Rīgas satiksmes atbilde ir pieejama šeit!

Iniciatīva ar 1103 parakstiem iesniegta Rīgas domē!17. May

Apvienības "Pilsēta cilvēkiem" iniciatīva par autobusu maršruta Imanta-Krasta iela-Jugla izveidi ar 1103 parakstiem ir iesniegta Rīgas domē!

Par jaunumiem ziņosim, kad Rīgas dome būs izskatījusi iniciatīvu un sniegusi atbildi!

Seko līdzi!

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki
JAUNUMI

Šodien ManaBalss.lv sāk piedāvāt mūsu platformas produktus! Visi ienākumi no pirkumiem tiks izmantoti platformas attīstībai un citu izdevumu segšanai. Iegādājies un atbalsti ManaBalss.lv!

Posted by ManaBalss.lv on pirmdiena, 2017. gada 14. Augusts

ManaBalss.lv atrodama vēl vienā sociālajā tīklā - Instagram!📷 ➡️ Seko mums un gūsti ieskatu ManaBalss.lv darbībā!

Posted by ManaBalss.lv on piektdiena, 2017. gada 18. Augusts

Kāpēc vācam vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu pirms iesniegšanas Saeimā? Lūk, kur paskaidrojums! ➡️ Vairāk informācijas: https://manabalss.lv/page/evaluation

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

Tagad vari sekot mūsu jaunumiem angļu valodā LinkedIn! Now you can follow our news in English on LinkedIn!

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

ManaBalss.lv iesniegto iniciatīvu statistika ➡️ Papildus info: https://manabalss.lv/page/progress

Posted by ManaBalss.lv on otrdiena, 2017. gada 15. Augusts