Iniciatīva tika iesniegta Saeimā!

Pārstāvis: Vjačeslavs StepaņenkoIzveidota: 19. Sep (2014)

PAR BANKAS „CITADELE” PĀRDOŠANAS PĀRTRAUKŠANU

Banka „Citadele”, kurā ieguldīti simtiem miljonu nodokļu maksātāju naudas un kura šobrīd strādā ar peļņu, tiek pārdota, nesniedzot sabiedrībai nekādu informāciju nedz par summu, nedz par pircēju, nedz arī par nosacījumiem, uz kādiem darījums tiek slēgts.

Pieprasām nekavējoties pārtraukt bankas „Citadele” akciju pārdošanas procesu un informēt sabiedrību par reālajiem bankas akciju pārdošanas nosacījumiem.

Sabiedrība ir tiesīga zināt, kādi ir reālie bankas akciju pārdošanas nosacījumi, par kādu summu, kādiem pircējiem iecerēts pārdot valstij piederošās bankas „Citadele” akcijas, kādos termiņos paredzēts saņemt naudu par akciju iegādi, kā arī to, vai un kad tiks atgūti finanšu līdzekļi, kas valsts atbalsta veidā tika ieguldīti bankā „Parex”.

Iniciatīvas parakstītāji 11'007

Kas notika ar bankas "Citadele" iniciatīvu?02. Mar (2015)

Neskaitāmi iniciatīvas parakstītāji mums pēdējā pusgada laikā ir jautājuši - kas notika ar iniciatīvu "Par bankas "Citadele" pārdošanas pārtraukšanu"? Īsumā - iniciatīva nepilnu divu nedēļu laikā portālā savāca vairāk kā 10 000 parakstus un īsi pirms 12.Saeimas vēlēšanām tika iesniegta Saeimā. Iniciatīvu iesniedzot, gandrīz 1000 paraksti tika atzīti par nederīgiem ( parakstījušās bija personas, kas nav 16 gadu vecumu sasnieguši Latvijas pilsoņi ). Šī iemesla dēļ iniciatīva netika izskatīta kā kolektīvais iesniegums, bet kā vienkāršs iedzīvotāju iesniegums, uz kuru attiecīgā komisija sagatavoja atbildi iniciatīvas autoram.

AUTORS: MADARA PEIPIņA

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki

Kas ir ManaBalss.lv?

Portāls ManaBalss.lv ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens 16 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis var ierosināt un parakstīt iniciatīvas labākas Latvijas veidošanai! Katra iniciatīva, ko paraksta vismaz 10 000 pilsoņu, nonāks Saeimā, un pēc tam - lēmumu pieņēmēju dienaskārtībā. Portālā ikviena balsotāja identitāti apstiprina Latvijā reģistrētas internetbankas. Tādā veidā nodrošinām, ka parakstus pēc Saeimas pieprasījuma iespējams pārbaudīt un salīdzināt ar iedzīvotāju reģistru. Pēc veiksmīgas autentifikācijas, internetbankas atsūta personas vārdu, uzvārdu un personas kodu uz ManaBalss.lv, kur personas dati tiek saglabāti aizsargātās datubāzēs un persona var veikt 1 balsojumu par katru iniciatīvu. Par drošību gādā banku sistēmas, par datu aizsardzību atbildību uzņemamiems mēs. Publiski pieejams ir tikai vārds un uzvārds. Paraksties arī Tu par kādu no iniciatīvām, lai palīdzētu tai ātrāk nokļūt līdz lēmumu pieņēmēju dzirdīgajām ausīm!