Iniciatīva ir atbalstīta!

Pārstāvis: "Hepatīta biedrība"Publicēta: 21. May (2012)

PAR DZĪVI BEZ C HEPATĪTA!

790

Šīs iniciatīvas mērķis ir apturēt C hepatīta izplatīšanos Latvijā, piedāvājot bezmaksas ārstēšanās terapiju inficētajiem cilvēkiem, atgriežot tos darba tirgū, dodot tiem iespēju radīt pēcnācējus, kā arī, novēršot pacientu izceļošanu uz valstīm, kur terapija tiek piedāvāta bez maksas.Nav jābūt narkomānam vai jānodarbojas ar prostitūciju, lai inficētos ar C hepatītu. Inficēties iespējams, darot arī pavisam ikdienišķas lietas – veicot manikīru, labojot zobus, lietojot kopīgus higiēnas priekšmetus, taisot tetovējumu vai pīrsingu u.tml. Tikai 3% gadījumā inficēšanās iespējama arī dzimumsakaru laikā, ja tas tiek darīts bez izsargāšanās un pretdabīgā veidā.Latvijā ir augsts inficēšanās risks ar C hepatītu – uz katriem 53 Latvijas iedzīvotājiem ir vismaz viens C hepatīta slimnieks. Šīs infekcijas slimības sekas – laika gaitā attīstās neatgriezeniski aknu bojājumi, aknu ciroze, vēzis. Katrs neārstēts pacients ir risks pārējai sabiedrības daļai un draud ar šīs slimības turpmāku izplatību. Neārstējot inficētos šodien, pacientu skaits tikai pieaugs, un nākotnē par ārstēšanos nāksies maksāt daudz vairāk, kā arī nāksies uzturēt daudzus darbnespējīgos invalīdus.

Veikt izmaiņas MK noteikumos Nr.899 "Ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtība" 1. pielikumā, nosakot 100% valsts komensāciju medikamentiem, kas nepieciešami vīrushepatītu ārstēšanai (punkts 10.3), t.sk. jaunās paaudzes medikamentiem, kas ievērojami palielina terapijas efektivitāti.

Sabiedrība iegūs to, ko par prioritāti uzskata valdība: darbspējīgo iedzīvotāju skaita pieaugumu, izārstēto pacientu pēcnācējus, kā arī emigrācijas viļņa piebremzēšanu.

Iniciatīvas parakstītāji 9'210

Valsts pilnībā apmaksās zāles C hepatīta ārstēšanai11. Dec (2015)

2013.gada maijā Saeima konceptuāli atbalstīja "Hepatītu biedrības" iesniegto iniciatīvu "Par dzīvi bez C hepatīta", kuras mērķis bija apturēt C hepatīta izplatīšanos Latvijā, piedāvājot bezmaksas ārstēšanās terapiju inficētajiem cilvēkiem, atgriežot tos darba tirgū, dodot tiem iespēju radīt pēcnācējus, kā arī, novēršot pacientu izceļošanu uz valstīm, kur terapija tiek piedāvāta bez maksas. Saeima uzdeva MK rast iespēju nodrošināt finansējumu, tomēr iniciatīva saņēma atteikumu.

Pēc diviem gadiem, MK ir izpildījis tam uzdoto uzdevumu un piešķīris 100% finansējumu C hepatīta ārstēšanai.

Iniciatīvas autors atzīst, ka savāktie paraksti platformā ManaBalss.lv daļēji palīdzējuši mērķa sasniegšanai un uzsver, ka "Hepatīta biedrība" vēl turpinājusi cīnīties par finansējuma piešķiršanu arī pēc MK atteikuma, kas arī ļāvis tai nonākt pie rezutāta!

Paldies visiem 8 941 iniciatīvas atbalstītājiem!

Vairāk par atbalstu C hepatīta ārstēšanai lasi šeit!

Iniciatīvas "Par dzīvi bez C hepatīta!" virzība21. Jul (2014)

Ar novēlošanos, bet ziņojam, ka iniciatīva ar 13 600 parakstiem (portālā tā savāca vairāk kā 8000 parakstus, kuriem tika pievienoti arī rakstiski iegūtie paraksti) 09.01.2013 tika nogādāta Saeimā. Vienošanās tika panākta par 90% kompensāciju. Saeima konceptuāli iniciatīvu atbalstīja un 2013.gada maijā uzdeva MK rast iespēju nodrošināt finansējumu, taču saņēma atteikumu. "Hepatīta biedrība" ir apņēmības pilna cīņu turpināt pēc 2014.gada vēlēšanām. Sekosim līdzi notikumiem un ziņosim arī jums!

AUTORS: MADARA PEIPIņA

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki
JAUNUMI

Šodien ManaBalss.lv sāk piedāvāt mūsu platformas produktus! Visi ienākumi no pirkumiem tiks izmantoti platformas attīstībai un citu izdevumu segšanai. Iegādājies un atbalsti ManaBalss.lv!

Posted by ManaBalss.lv on pirmdiena, 2017. gada 14. Augusts

ManaBalss.lv atrodama vēl vienā sociālajā tīklā - Instagram!📷 ➡️ Seko mums un gūsti ieskatu ManaBalss.lv darbībā!

Posted by ManaBalss.lv on piektdiena, 2017. gada 18. Augusts

Kāpēc vācam vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu pirms iesniegšanas Saeimā? Lūk, kur paskaidrojums! ➡️ Vairāk informācijas: https://manabalss.lv/page/evaluation

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

Tagad vari sekot mūsu jaunumiem angļu valodā LinkedIn! Now you can follow our news in English on LinkedIn!

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

ManaBalss.lv iesniegto iniciatīvu statistika ➡️ Papildus info: https://manabalss.lv/page/progress

Posted by ManaBalss.lv on otrdiena, 2017. gada 15. Augusts