Pārstāvis: Edmunds KancePublicēta: 11. Jun (2011)

PAR LATVIJAS MEŽU SAGLABĀŠANU

Apturēt masveidīgo meža izciršanu, nepieļaut mūsu dabas bagātību izlaupīšanu tagad un nākotnē.

Uz 10 gadiem aizliegt jebkādas (izņemot sanitārās) kailcirtes Latvijas mežos (gan valstij, gan pašvadībām piederošos, bet privātajos tad, ja to platība vienam īpašniekam pārsniedz 500ha vai arī meži veido vienlaidu zaļo masīvu ar valsts vai pašvaldību mežiem.Kopējo ciršanas apjomu valsts un pašvaldību mežos jāsamazina 4 reizes, par izeju pieņemot 2008.gada datus,.samazinājumu jāsaglabā vismaz 7 gadus - līdz krīzes atrisinājumam un ilgtspējīgas mežu politikas izstrādāšanai.Ap Rīgu jāveido jaunu īpaši aizsargājamu dabas teritoriju - Pierīgas meži, kas apvienotu Ādažu mežus no Carnikavas pludmales un poligona Kadagā, Garkalnes mežus ar tajā jau esošo nelielo liegumu, Allažmuižas vēl neaizsargātos mežus un dabas liegumu Lielkangaru purvs.

Daba ir mūsu dārgums, ko viegli zaudēt, bet neiespējami atgūt.Krīze beigsies, bet rētas mūsu mežos paliks desmitgadēm, pat gadsimtiem ilgi.Mežs nav kokaudzētava, jaunaudzes iestādīšana pēc kailcirtes vēl nenozīmē pilnvērtīgu meža atjaunošanos.

Iniciatīvas parakstītāji 7'608

Mežu jautājums nav aizmirsts!23. Nov (2012)

Par mežu saglabāšanas problēmām 2012.gada 29.oktobrī esmu nosūtījis vēstuli Latvijas Republikas Ministru prezidentam Valdim Dombrovska kungam ar lūgumu samazināt ciršanas apjomus valsts mežos kā arī rosināt diskusiju par bezkailciršu mežsaimniecības attīstības veicināsanu, nodrošinot efektīvāku meža bioloģiskās un sociālās vērtības saglabāšanu!

AUTORS: EDMUNDS KANCE

2.Dabas sakopšanas talka Lielajos Kangaros 2012.g. 8.septembrī31. Aug (2012)

Aicinu uz talku Lielajos Kangaros 8.septembrī 9:30 pie Kangaru ezera Ropažu nov, P4 ceļa malā. Bezmaksas autobuss no Rīgas, Okupācijas muzeja plkst 8:30Turpināsim 21.aprīlī iesākto.Ikviens aicināts!!! Pieteikumi: Edmunds Kance mob. 26404751 edmundskance@inbox.lvPats esmu rīkotājs, Vides Aizsardzības kluba biedrs

AUTORS: EDMUNDS KANCE

Lielā Talka Lielajos Kangaros 21.aprīlī 9:00-15:0015. Apr (2012)

Lielā Talka Lielajos Kangaros 21.aprīlī 9:00-15:00 tikko Atgādinu: Ikviens tiek aicināts pied.alīties Lielajā Talkā Lielajos Kangaros 21.aprīlī 9:00-15:00 P4 ceļa Rīga-Ergļi 39.km stāvlaukumā pie Kangaru ezera - tiks sakopts ezera krasts, mežs, taka uz Burlakkalniņu Talku rīko: Edmunds Kance mob. 26404751 Cimdi un maisi būs! IKVIENS AICINĀTS!

AUTORS: EDMUNDS KANCE

Par Kangariem - dabas liegumu ar kalniem, mežiem un purvu07. Feb (2012)

Es - šīs iniciatīvas autors- esmu izveidojis jaunu iniciatīvu - Nosargāsim Lielos Kangarus - lai nepieļautu ceļa asfaltēšanu un Kangaru kalnu daļēju norakšanu!Parakstiet arī to : http://manabalss.lv/i/55 Arī Kangaros ir mežs un purvs - mūsu dabas pamatvērtības!

AUTORS: EDMUNDS KANCE

Kangaru kalni un purvs briesmās!!!29. Jan (2012)

Uzmanību! Valdība grib daļēji norakt Kangaru kalnu grēdu Ropažu novadā, lai izbūvētu ceļu Rīga Ērgļi ar asfaltu - tad tiks izpostīts Kangaru Dabas liegums!!!Nepieļausim to!Sekosim informācijai Vides Aizsardzības kluba lapā http://www.vak.lv un citur - protestēsim!

AUTORS: EDMUNDS KANCE

Glābsim Latviju!!!28. Jan (2012)

Diemžēl tiek plānota koku ciršana arī Lielo Kangaru purvā - plānots taisnot un asfaltēt ceļu Rīga-Ērgļi cauri Kangaru dabas liegumam, iznīcinot unikālu Eiropas nozīmes biotopu...Sekojiet līdzi - informācija sekos...Nepadosimies - pretosimies, cīnīsimies par mūsu Latvijas Dabu kā vien mākam. Ikviens koks, ikviens meža zemes vai cita dabiska biotopa kvadrātmetrs ir asiņu cenā - NEPADOSIMIES!!!

AUTORS: EDMUNDS KANCE

Sekojam jaunumiem - sabiedriskām apspriešanām pašvaldību mājaslapās!08. Dec (2011)

Aicinu parakstīties visus, kam rūp Latvijas mežu un neskartās dabas saglabāšana. Par iniciatīvas detaļām var diskutēt, nekas no faktiem un skaitļiem nav negrozāms, bet negrozāma ir ideja PAR LATVIJAS MEŽU BIOLOĢISKĀS VĒRTĪBAS KVALITATĪVU UN KVANTITATĪVU SAGLABĀŠANU!!!

AUTORS: EDMUNDS KANCE

PAR MŪSU LATVIJAS DABU29. Nov (2011)

Nepiedosim mežu izcirtējiem!10000 parakstu gan vēl nav savākti, tomēr arī virs 2500 liecina par problēmas aktualitāti!!!

AUTORS: EDMUNDS KANCE

PAR MŪSU LATVIJAS DABU29. Nov (2011)

AUTORS: EDMUNDS KANCE

AKCIJA TURPINĀS!17. Aug (2011)

Nepadosimies!Cīņa nav beigusies - parakstieties, nebaidieties cīnīties par patiesību!

AUTORS: EDMUNDS KANCE

Edmunds Kance27. Jul (2011)

Cīņa turpinās. Pacentīsimies savākt tos 10000 parakstus - tālāk es personīgi esmu gatavs organizēt akcijas, lai jaunā Saeima reaģētu!

Nepadosimies12. Jul (2011)

Iesim līdz galam! Neapstāsimies. Visi, kas to vēl nav darījuši - parakstieties zemāk esošā laukā PAR LATVIJAS MEŽIEM - MŪSU NĀKOTNI!

AUTORS: EDMUNDS KANCE

AKCIJA TURPINĀS! BŪSIM VIENOTI PAR LATVIJAS MEŽIEM!23. Jun (2011)

Būsim aktīvi, nepadosimies. DABA - MŪSU NĀKOTNE, TĀPĒC PASTEIGSIMIES TO GLĀBT NO IZNĪCĪBAS! Parakstīties var arī svētkos visu diennakti!

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki

Kas ir ManaBalss.lv?

Portāls ManaBalss.lv ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens 16 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis var ierosināt un parakstīt iniciatīvas labākas Latvijas veidošanai! Katra iniciatīva, ko paraksta vismaz 10 000 pilsoņu, nonāks Saeimā, un pēc tam - lēmumu pieņēmēju dienaskārtībā. Portālā ikviena balsotāja identitāti apstiprina Latvijā reģistrētas internetbankas. Tādā veidā nodrošinām, ka parakstus pēc Saeimas pieprasījuma iespējams pārbaudīt un salīdzināt ar iedzīvotāju reģistru. Pēc veiksmīgas autentifikācijas, internetbankas atsūta personas vārdu, uzvārdu un personas kodu uz ManaBalss.lv, kur personas dati tiek saglabāti aizsargātās datubāzēs un persona var veikt 1 balsojumu par katru iniciatīvu. Par drošību gādā banku sistēmas, par datu aizsardzību atbildību uzņemamiems mēs. Publiski pieejams ir tikai vārds un uzvārds. Paraksties arī Tu par kādu no iniciatīvām, lai palīdzētu tai ātrāk nokļūt līdz lēmumu pieņēmēju dzirdīgajām ausīm!