Iniciatīva iesniegta Rīgas domē!

Pārstāvis: APVIENĪBA "PILSĒTA CILVĒKIEM"Publicēta: 15. Jun (2017)

PAR VELOJOSLĀM UN SABIEDRISKĀ TRANSPORTA JOSLĀM BRĪVĪBAS IELĀ!
Iniciatīva tiks iesniegta Rīgas domē

Padarīsim Brīvības ielu cilvēcīgāku — ar mierīgāku, ērtāku un drošāku satiksmi, tīrāku un klusāku vidi! Aptuveni 80% cilvēku pa Brīvības ielu pārvietojas sabiedriskajā transportā, kājām un uz velosipēdiem, bet ielas telpa iekārtota domājot tikai par privātajā transportā braucošo ērtībām. Parakstot iniciatīvu, aicināsim Rīgas domes deputātus dot rīkojumu Rīgas domes Satiksmes departamentam, pabeidzot šogad veicamos remontus Brīvības ielā, ierīkot joslas sabiedriskajam transportam un riteņbraucējiem! Atgādināsim deputātiem Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā nospraustos mērķus — Rīgu padarīt gājējiem, velosipēdistiem un sabiedriskajam transportam draudzīgu un mazināt autotransporta intensitāti pilsētas kodolā, tādējādi samazinot gaisa un trokšņu piesārņojumu. Pēdējās nedēļās atsevišķi politiķi un ierēdņi uzstājas ar runām un publicē rakstus, klāstot, ka velosipēdu un sabiedriskā transporta joslas Brīvības ielā nav iespējams ieviest bez ielas pārbūves, taču nesen notikusī akcija ar velojoslu uzkrāsošanu un pirms trim gadiem detalizēti izstrādātais projekts pierāda pretējo — jau šogad Brīvības iela var kļūt cilvēcīgāka, trūkst nevis ielas platuma, bet gan politiskās gribas un izlēmības.

Ir nepieciešams Rīgas domes deputātu balsojums, ar ko Satiksmes departamentam tiktu uzdots koriģēt šogad veicamo darbu plānus un aktualizēt jau 2014. gadā detalizēti izstrādāto velosipēdu un sabiedriskā transporta joslu projektu Brīvības ielā, kam nepieciešamas tikai nelielas korekcijas.

Ierīkojot sabiedriskā transporta joslas Brīvības ielā tiks atvieglota pārvietošanās vairāk nekā 100 000 cilvēku, kuri ik dienas pa Brīvības ielu pārvietojas autobusos un trolejbusos un patlaban tiek kavēti sastrēgumos, bet velojoslas nepieciešamas, lai novērstu apdraudējumu gājējiem un cilvēkiem transporta pieturās, jo šobrīd vairums riteņbraucēju pārvietojas pa Brīvības ielas ietvēm, jo atrašanās uz brauktuves patlaban vairumam šķiet pārāk bīstama un arī traucē autotransportam. Pārdalot ielas telpu tiktu sašaurinātas braukšanas joslas, tādējādi nomierinot satiksmi un padarot ielu drošāku, kā arī mazinot trokšņu un gaisa piesārņojumu, Brīvības iela kļūtu cilvēcīgāka — patīkamāka tās iedzīvotājiem un pievilcīgāka uzņēmējiem.

Iniciatīvas parakstītāji 2'662

Kvoruma trūkuma dēļ Rīgas domes komiteja nelemj par veloceliņu ierīkošanu23. Aug

22. augustā bija plānots Rīgas domes Satiksmes un transporta komitejas ārkārtas sēdē izskatīt iespēju Brīvības ielā posmā no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam izveidot velojoslas. Komitejai iesniegta manabalss.lv iniciatīva, ko parakstījuši vairāk nekā 2500 cilvēki. Taču „Saskaņas” deputāti sēdes sākumā pieprasīja pārtraukumu, no kura neatgriezās, tāpēc sēdi nācās atcelt.

Ziņas avots: lsm.lv

AUTORS: ZIņAS MB

Neņemt vērā 2500 iedzīvotāju viedokli ir nepieņemami un demokrātiskā valstī tā nenotiekot - par iniciatīvas neiekļaušanu Rīgas domes sēdes kārtībā komentē opozīcija!21. Jun

Ar Rīgas domes (RD) koalīcijas deputātu balsīm otrdien, 19. jūnijā, kārtējās sēdes darba kārtībā neiekļāva lēmumprojektu, kas uzdotu Satiksmes departamentam izvērtēt iedzīvotāju iniciatīvu par velosipēdu un sabiedriskā transporta joslu izveidi Brīvības ielā.

Jautājumu dienaskārtībā centās iekļaut Vilnis Ķirsis (V). Viņa plāns paredzēja RD jau iesniegto iniciatīvu nodot Satiksmes departamentam, kur mēneša laikā būtu jāiepazīstas ar tās saturu un izvērtējums jāprezentē Satiksmes un transporta lietu komitejā.

Ar 22 balsīm "par" un 30 "pret" lēmums neguva gana lielu domnieku atbalstu iekļaušanai RD sēdes izskatāmo jautājumu lokā. Rīgas domes 19. jūnija sēdes balsojums nebija publiski pieejams, taču, sazvanot domi, izdevās noskaidrot detalizētu balsu sadalījumu.

PRET balsojuši 30 domnieki:
1 Ainars Baštiks 2 Aleksejs Rosļikovs 3 Andrejs Kameņeckis
4 Andrejs Kozlovs 5 Andris Ameriks 6 Andris Bērziņš
7 Anna Vladova 8 Baiba Rozentāle 9 Dainis Turlais
10 Eiženija Aldermane 11 Genādijs Sevastjanovs 12 Igors Kuzmuks
13 Igors Solovjovs 14 Irina Vinnika 15 Jānis Ločmelis
16 Jefimijs Klementjevs 17 Maksims Tolstojs 18 Mihails Gavrilovs
19 Mihails Kameņeckis 20 Nils Ušakovs 21 Olga Veidiņa
22 Oļegs Burovs 23 Regīna Ločmele-Luņova 24 Sandris Bergmanis
25 Vadims Faļkovs 26 Valērijs Petrovs 27 Viktors Paškovs
28 Vitālijs Dubovs 29 Vjačeslavs Stepaņenko 30 Vladimirs Frolovs

Komentējot savu motivāciju par balsojumu, Ušakovs norādīja, ka ar jautājumu par velojoslas izveidi sākotnēji ir jāvēršas komitejā. «Pamēģiniet vienreiz ievērot procedūru un darīt visu kā pienākas,» paziņoja priekšsēdētājs.

Debatēs pirms balsojuma opozīcijas pārstāvji vairākkārt pārmeta Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) liekulību, jo viņš «tikai solot sakārtotu satiksmes infrastruktūru, bet brīžos, kad reāli jālemj par tās īstenošanu, viņš balsojot pret». Tāpat deputāti norādīja, ka neņemt vērā 2500 iedzīvotāju viedokli ir nepieņemami un demokrātiskā valstī tā nenotiekot.

Nepatīk Rīgas domes balsojums? Raksti, zvani domniekiem, kas balsoja pret, izsaki savu neapmierinātību un pieprasi iniciatīvas izskatīšanu domē!

Ziņas avots: delfi.lv

Priekšlikums iekļaut jautājuma izskatīšanu Rīgas domes darba kārtībā19. Jun

Atsaucoties apvienības «Pilsēta cilvēkiem» pagājušo nedēļu katram Rīgas domes deputātam izsūtītajām vēstulēm, tika iesniegts priekšlikums šodienas Domes sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par sabiedriskā transporta joslām un velojoslām, ko «Pilsēta cilvēkiem» ar ManaBalss.lv savāktiem 2500 parakstiem nesen iesniedza Rīgas domē.
Jautājuma iekļaušanai sēdes darba kārtībā nepieciešams deputātu balsojums.

Dalies ar jaunumiem un seko līdzi iniciatīvas attīstībai!

Iniciatīva iesniegta Rīgas domē!07. Jun

Šodien biedrības "Apvienība "Pilsēta cilvēkiem"" valdes priekšsēdētājs Kaspars Zandbergs Rīgas domē iesniedza iniciatīvu ar vairāk nekā 2 500 parakstiem. Tagad gaidīsim, kad tiks izziņots datums, kurā sāksies iesnieguma izskatīšana!

Dalies ar jaunumiem un seko līdzi iniciatīvas attīstībai!

AUTORS: ZIņAS MB

ManaBalss.lv atsauc iepriekš pārpublicēto nra.lv rakstu par velosipēdistiem un atvainojas ziņas saņēmējiem!07. Jul (2017)

Atvainojamies par to, ka pārpublicējām ziņu "Kamēr pašvaldība savā nostājā turpina būt kategoriska, "Pilsēta cilvēkiem" turpina vākt parakstus par drošāku satiksmi Brīvības ielā!", sakarā ar neprecizitātēm un kļūdainiem faktiem, kas pamanīti rakstā.

Strādāsim, lai turpmāk fakti un ziņu avoti tiktu rūpīgāk pārbaudīti, pirms publicējam kārtējos iniciatīvas jaunumus. Paldies autoriem, kas seko līdzi informācijai presē un tās patiesumam! Nezaudējam kritisko pieeju - fake news var atrast viegli!

AUTORS: ANNIJA EMERSONE

07. Jul (2017)