Pārstāvis: APVIENĪBA "PILSĒTA CILVĒKIEM"Publicēta: 15. Jun

PAR VELOJOSLĀM UN SABIEDRISKĀ TRANSPORTA JOSLĀM BRĪVĪBAS IELĀ!
Iniciatīva tiks iesniegta Rīgas domē

325

Padarīsim Brīvības ielu cilvēcīgāku — ar mierīgāku, ērtāku un drošāku satiksmi, tīrāku un klusāku vidi! Aptuveni 80% cilvēku pa Brīvības ielu pārvietojas sabiedriskajā transportā, kājām un uz velosipēdiem, bet ielas telpa iekārtota domājot tikai par privātajā transportā braucošo ērtībām. Parakstot iniciatīvu, aicināsim Rīgas domes deputātus dot rīkojumu Rīgas domes Satiksmes departamentam, pabeidzot šogad veicamos remontus Brīvības ielā, ierīkot joslas sabiedriskajam transportam un riteņbraucējiem! Atgādināsim deputātiem Rīgas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā nospraustos mērķus — Rīgu padarīt gājējiem, velosipēdistiem un sabiedriskajam transportam draudzīgu un mazināt autotransporta intensitāti pilsētas kodolā, tādējādi samazinot gaisa un trokšņu piesārņojumu. Pēdējās nedēļās atsevišķi politiķi un ierēdņi uzstājas ar runām un publicē rakstus, klāstot, ka velosipēdu un sabiedriskā transporta joslas Brīvības ielā nav iespējams ieviest bez ielas pārbūves, taču nesen notikusī akcija ar velojoslu uzkrāsošanu un pirms trim gadiem detalizēti izstrādātais projekts pierāda pretējo — jau šogad Brīvības iela var kļūt cilvēcīgāka, trūkst nevis ielas platuma, bet gan politiskās gribas un izlēmības.

Ir nepieciešams Rīgas domes deputātu balsojums, ar ko Satiksmes departamentam tiktu uzdots koriģēt šogad veicamo darbu plānus un aktualizēt jau 2014. gadā detalizēti izstrādāto velosipēdu un sabiedriskā transporta joslu projektu Brīvības ielā, kam nepieciešamas tikai nelielas korekcijas.

Ierīkojot sabiedriskā transporta joslas Brīvības ielā tiks atvieglota pārvietošanās vairāk nekā 100 000 cilvēku, kuri ik dienas pa Brīvības ielu pārvietojas autobusos un trolejbusos un patlaban tiek kavēti sastrēgumos, bet velojoslas nepieciešamas, lai novērstu apdraudējumu gājējiem un cilvēkiem transporta pieturās, jo šobrīd vairums riteņbraucēju pārvietojas pa Brīvības ielas ietvēm, jo atrašanās uz brauktuves patlaban vairumam šķiet pārāk bīstama un arī traucē autotransportam. Pārdalot ielas telpu tiktu sašaurinātas braukšanas joslas, tādējādi nomierinot satiksmi un padarot ielu drošāku, kā arī mazinot trokšņu un gaisa piesārņojumu, Brīvības iela kļūtu cilvēcīgāka — patīkamāka tās iedzīvotājiem un pievilcīgāka uzņēmējiem.

Iniciatīvas parakstītāji 1'675

ManaBalss.lv atsauc iepriekš pārpublicēto nra.lv rakstu par velosipēdistiem un atvainojas ziņas saņēmējiem!07. Jul

Atvainojamies par to, ka pārpublicējām ziņu "Kamēr pašvaldība savā nostājā turpina būt kategoriska, "Pilsēta cilvēkiem" turpina vākt parakstus par drošāku satiksmi Brīvības ielā!", sakarā ar neprecizitātēm un kļūdainiem faktiem, kas pamanīti rakstā.

Strādāsim, lai turpmāk fakti un ziņu avoti tiktu rūpīgāk pārbaudīti, pirms publicējam kārtējos iniciatīvas jaunumus. Paldies autoriem, kas seko līdzi informācijai presē un tās patiesumam! Nezaudējam kritisko pieeju - fake news var atrast viegli!

07. Jul

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki
JAUNUMI

Šodien ManaBalss.lv sāk piedāvāt mūsu platformas produktus! Visi ienākumi no pirkumiem tiks izmantoti platformas attīstībai un citu izdevumu segšanai. Iegādājies un atbalsti ManaBalss.lv!

Posted by ManaBalss.lv on pirmdiena, 2017. gada 14. Augusts

ManaBalss.lv atrodama vēl vienā sociālajā tīklā - Instagram!📷 ➡️ Seko mums un gūsti ieskatu ManaBalss.lv darbībā!

Posted by ManaBalss.lv on piektdiena, 2017. gada 18. Augusts

Kāpēc vācam vairāk nekā 10 tūkstošus parakstu pirms iesniegšanas Saeimā? Lūk, kur paskaidrojums! ➡️ Vairāk informācijas: https://manabalss.lv/page/evaluation

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

Tagad vari sekot mūsu jaunumiem angļu valodā LinkedIn! Now you can follow our news in English on LinkedIn!

Posted by ManaBalss.lv on ceturtdiena, 2017. gada 17. Augusts

ManaBalss.lv iesniegto iniciatīvu statistika ➡️ Papildus info: https://manabalss.lv/page/progress

Posted by ManaBalss.lv on otrdiena, 2017. gada 15. Augusts