2021. gada Eiropas Pilsoņu balva piešķirta iniciatīvas autorei 12. Jul (2021)

2021. gada Eiropas Pilsoņu balva piešķirta arī Bērnu slimnīcas fonda un "Bērnu un pusaudžu resursu centra" valdes priekšsēdētājai Lienei Dambiņai.

Viņa ir arī Saeimā un valdībā veiksmīgi virzītā iniciatīvas "Par valsts apmaksātu pakalpojumu ieviešanu bērniem ar autiskā spektra traucējumiem" autore.

Tāpat Eiropas Pilsoņu balva ir piešķirta Ineses Vaivares vadītās biedrības "Viegli palīdzēt" īstenotajai aktivitātei Baltkrievijas iedzīvotāju atbalstam #FreeBelarus.

"Ziņu par balvu saņēmu atceļā no Ventspils, kur atklājām "Bērnu un pusaudžu resursu centra" reģionālās filiāles," saņemto jaunumu komentēja L. Dambiņa. "Šīs ieceres īstenošana ir bijis nozīmīgs mērķis, un daudz ir ieguldīts, lai turpmāk pusaudžiem ar mentālās veselības grūtībām palīdzības iespējas būtu arī Latvijas reģionos. Kā Bērnu slimnīcas fondā, tā “Bērnu un pusaudžu resursu centrā” mūsu mērķis ir panākt, lai ikviens bērns un pusaudzis Latvijā neatkarīgi no ģimenes finansiālajām iespējām  varētu saņemt kvalitatīvu palīdzību veselības uzlabošanai un cilvēcisku atbalstu grūtā brīdī."

"Lai ikdienā šo mērķi sasniegtu, sadarbībai ir milzīga nozīme, tāpēc vienmēr cenšamies veidot pēc iespējas plašāku komandu, iesaistot gan sabiedrību, gan pašvaldības un valsts institūcijas. Un, par laimi, bērniem Latvijā ir izveidojusies liela un stipra atbalsta komanda – par to šodien priecājos visvairāk. Sirsnīgs paldies tiem, kuri ikdienā palīdz, un tiem, kuri pamana un novērtē paveikto darbu!” uzsver Liene Dambiņa.

Eiropas Pilsoņu balva ir Eiropas mēroga apbalvojums, ko Eiropas Parlaments piešķir personām, grupām vai organizācijām par izciliem sasniegumiem un ieguldījumu, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un saliedētību, kā arī sekmējot pārrobežu sadarbību ES ietvaros, kas stiprina Eiropas garu. Balvu tāpat piešķir par ikdienas darbību, kas apliecina un sabiedrībā nostiprina Eiropas Savienības Pamattiesību hartā paustās kopējās vērtības – cilvēka cieņu, brīvību, vienlīdzību un solidaritāti.

Eiropas Pilsoņu balvu Eiropas Parlaments iedibināja un piešķir kopš 2008. gada. Iepriekš no Latvijas balvu saņēmusi Latvijas Lauku sieviešu apvienības vadītāja Rasma Freimane (2012), Lauku bibliotēku atbalsta biedrības vadītāja Biruta Eglīte (2013), labdarības fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta (2015), labdarības maratona "Dod Pieci" komanda (2017), kustība "Iespējamā misija" (2018) un līdzdalības platforma "ManaBalss.lv" (2020).

Avots: Eiropas Parlamenta birojs Latvijā


_____________________________

Lūgums no ManaBalss komandas:

Tā kā interesējies par šo ziņu un visdrīzāk esi arī ManaBalss plašās kopienas dalībnieks/-ce, mēs būtu ļoti pateicīgi, ja Tu ziedotu platformas darbības uzturēšanai.

Arī Tavi ziedojumi palīdz nodrošināt lielo "aizkulišu" darbu, ko prasa pilsonisko iniciatīvu reālas ietekmes panākšana. Ar 36 pēc pilsoņu iniciatīvām mainītiem likumiem kopš 2011. gada ap ManaBalss platformu radītā pilsoniskās līdzdalības ekosistēma ir unikāli sekmīga pasaules mērogā.

Tās efektivitāte izriet no platformas ManaBalss darba augstās kvalitātes un ar to saistītās uzticības pret to, ko mēs arī kopā ar Tevi darām. Mūsu kopējam darbam ir salīdzinoši pat ļoti atsaucīgi un pret to ar cieņu izturas politiķi, ministrijas un citas publiskā sektora iestādes, amatpersonas, juristi un dažādu jomu eksperti, nevalstiskās organizācijas un mediji.

Arī Tu esi lieliska Latvijas sasnieguma un spēcīga stāsta daļa! Ļauj tam skanēt arī turpmāk – iesaisties, balso, dalies ar ManaBalss iniciatīvu ziņām soctīklos, rosini savas iniciatīvas. Un apsver arī atbalstīt mūsu darbu ar ziedojumu.

Tavai balsij ir nozīme!


Apsver savu atbalstu jaunākajām iniciatīvām ManaBalss platformā!


Abonē arī ManaBalss iniciatīvu jaunumus savā e-pastā! To var viegli izdarīt, mūsu mājaslapas viedlogā "ManaBalss.lv labās ziņas – Tavā e-pastā!" ierakstot savu adresi.