Aizvien uztur spēkā prasību pēc kvalitatīva dialoga ar sabiedrību 18. May (2020)

(Papildināts ar pēdējo rindkopu. 21.05.2020.)

No rūpēm par iedzīvotājiem labvēlīgu pilsētvidi līdz komerciālām interesēm un partiju intrigām, un tad vēl šis tas arī pa vidu – tik plašu motīvu spektru diskusijā par parka izveidi bijušā velotreka “Marss” vietā atklāj LTV7 analītiskais raidījums “Personas lieta” (krievu val.).

Tai pašā laikā ManaBalss platformā atbalstu guvušās iniciatīvas līdzautori arī pēc attiecīgajam kolektīvajam iesniegumam nelabvēlīgā lēmuma Saeimas atbildīgajā komisijā rokas nenolaiž un aicina uz protesta pasākumu.

28. maijā no Brīvības pieminekļa līdz Marsa parkam (Brīvības gatvē 207) notiks šā gada vērienīgākais pikets, saziņā ar ManaBalss saka viena no pasākuma rīkotājām Gunita Piterāne. Visa ceļa garumā līdz parkam stāvēs piketētāji ar plakātiem rokās.

Lai ievērotu ar Covid-19 noteiktos ierobežojumus – pulcēties ne vairāk kā 25 cilvēku, piketus pieteikuši 16 organizatori. Piketētāji stāvēs vairāk nekā desmit metrus atstatus un ievēros visas noteiktās distancēšanās prasības.

Piketa mērķis ir vērst uzmanību pilsoniskajai aktivitātei par Marsa parku. Tiks pausts sabiedrības viedoklis par Saeimas Nacionālās drošības komisijas cinisko lēmumu un pieprasīts glābt kokus, saglabājot kultūrai un vēsturei nozīmīgo teritoriju, pasākuma iemeslu komentē G. Piterāne. “Marsa parks mums ir svarīgs, un nepieļausim, ka pilsēta zaudē vēl vienu zaļu teritoriju Rīgā!”

Viena no pasākuma rīkotājām Lolita Tomsone ManaBalss komentē, ka ideja ir nepadoties publisko institūciju cinismam, “ka iedzīvotāju viedoklis ir tikai emocijas, un paši jau sen visu ir nolēmuši. Mēs nepadodamies, pat ja šis ir pēdējais žests, ka “Marsa” parks mums ir svarīgs un ja pilsēta tiešām zaudē vēl vienu dabas stūri piesārņotajā Brīvības ielā.”

Starplaikā ceturtdien, 21. maijā, Saeimas vairākums pēc garākām diskusijām nolēma noraidīt Jaunās konservatīvās partijas deputātu sagatavoto lēmuma projektu, kas uzdotu valdībai atteikties no ēkas celtniecības Valsts drošības dienesta vajadzībām bijušā velotreka "Marss" vietā, raksta LSM. Par šādu lēmumu balsoja 25 deputāti, bet 55 bija pret.

Avots: LTV7; ManaBalss; LSM