Šis ir virtuālo iespēju laiks arī demokrātijā 17. Mar (2020)

Attēls: Barun Patro, FreeImages

Arī karantīnas apstākļos ir iespēja saglabāt gan kultūras, gan sabiedriskās dzīves aktivitāti, ja vien tas notiek digitāli. Šādu iespēju dod arī organizācijas ManaBalss izstrādātie digitālās līdzdalības un koplemšanas rīki.

Latvijas kultūras iestādes ārkārtas situācijas laikā iekļaujas pasaules tendencē un iesaka apmeklēt to digitālos resursus, ziņo LSM. Datoros un viedierīcēs ir skatāmas kolekcijas un pieejamas virtuālās tūres, kas dabā pat būtu grūti iespējamas vai ļoti dārgas. Piemēram, baroka mūzikas pavadībā virtuāli izstaigāt Rundāles pils dārzu un iekštelpas.

ManaBalss piedāvājums šajās paredzami mazkustīgajās nedēļās ir saglabāt arī savu pilsonisko aktivitāti. Viena iespēja ir pārlūkot ManaBalss autoru iniciatīvas un balsot par tām, kuras Tu atbalsti.

Un mēs iesakām reģistrēties un regulāri darboties arī platformā ParvaiPret.lv! Tur Tu vari ne vien balsot par aktuālajiem likumprojektiem un tā liktu Saeimai zināt savu viedokli par parlamentāriešu iknedēļas darbiem, bet arī veidot savu personīgo profilu. Jo vairāk Tu nobalsosi “par” vai “pret” platformā publicētajiem likumprojektiem - arī par senākiem -, jo precīzāka veidosies atbilstība starp Tavu politisko pārliecību un konkrētu Saeimas politiķu un frakciju balsojumiem.

Tavs personīgais profils ir unikāla iespēja tieši Tev sekot Saeimas politiķu reālajiem darbiem katru nedēļu, nevis tikai priekšvēlēšanu solījumiem un vispārīgam šo solījumu izvērtējumam kaut kad pēc četriem gadiem. Ievēro - Tava profila dati ir pieejami un redzami TIKAI TEV PAŠAM!

Šajā “mājās sēdēšanas” laikā, kad darbi kompānijās un organizācijās tomēr neapstājas, akūts ir jautājums, kā organizēt koplemšanu par biznesa un organizāciju ikdienas lēmumiem. ManaBalss izstrādātais rīks Lemejs.lv ir risinājums!

Stingrās autorizēšanās dēļ tajā ir iespējami juridiski leģitīmi, saistoši balsojumi - gan atklāti, gan aizklāti, kā arī darba grupas, aptaujas, dokumentu apmaiņa un uzglabāšana u.c. Viss, kas vajadzīgs operatīvam un attālinātam organizācijas darbam, nodrošinot arī pieņemto lēmumu uzticamību un leģitimitāti.

Par Lemejs.lv lūdzam interesēties pie ManaBalss atbildīgās darbinieces Annas Zirnes Blumbergas ([email protected]).

ManaBalss izstrādātos rīkus var apskatīt vienkopus MyVoice Group mājaslapā.