Pārstāvis: Toms BrūverisPublicēta: 31. Jul (2018)

SMAGĀK SODĪT PORTĀLUS, KURI LIEK NEPATIESU INFORMĀCIJU!

Sodīt smagāk protālus, kuri liek nepatiesas ziņas, piemēram, neticams.lv , redzets.lv , delffi.lv, kuri liek smagas traģēdijas, kuras nemaz nav notikušas. Daudzi cilvēki, gan jauni, gan veci, notic un tiek maldināti. Piemēram, nesen bija ielikta ziņa, ka ir ''sabrucis alfas tirdzniecības centrs'' un tās visas izrādījās muļķības.

Sodīt ar ļoti smagiem naudas sodiem, sākot no 300 eiro līdz pat 800 eiro, vai arī noteikt sabiedriskos darbus, vai brīvības atņemšanu.

Sabiedrība netiks maldināta ar viltus ziņām. Iedzīvotāji varēs dzīvot mierīgi un bez satraukuma.

Iniciatīvas parakstītāji 1'079

Nāc un 6. septembrī piedalies diskusijā par viltus ziņu apkarošanu!31. Aug (2018)

Diskusiju raidījums "Mana Balss" atgriežas pie skatītājiem kanālā RīgaTV 24! Jaunajā sezonā turpināsim apspriest aktuālākās pilsoņu iesniegtās iniciatīvas platformā ManaBalss.lv. Pirmajā raidījumā aplūkosim sabiedrībai nozīmīgu problēmu un iniciatīvu, kas piedāvā tai risinājumu – „Smagāk sodīt portālus, kuri liek nepatiesu informāciju!” Diskusiju ierakstus joprojām varēs apmeklēt ikviens interesents.

Diskusijas dalībnieki:
-Moderators Māris Zanders
Pārējie diskusijas dalībnieki tiks izziņoti vēlāk.

Sabiedrības iniciatīvu platformā ManaBalss.lv parakstus pavisam nesen uzsāka vākt iniciatīva "Smagāk sodīt portālus, kuri liek nepatiesu informāciju!” un tai patlaban ir 242 parakstu. Šobrīd viltus ziņu „sērga” ir izplatījusies ne tikai Latvijā, bet tā skar arī citas valstis, kā rezultātā tiek traucēts sabiedriskais miers, uzņēmumu un dažādu valsts iestāžu darbība. Pētnieki uzskata, ka viltus ziņu publicēšana kļuvusi par biznesu, jo vairāk klikšķu savāc ziņa, jo lielāku peļņu no reklāmu izvietošanas gūst portālu uzturētāji. Arī Valsts policija ir uzsākusi cīņu pret viltus ziņu izplatītājiem, aizturot personas, kas izplata nepatiesu informāciju. Tāpēc aktuāls ir jautājums – vai vajadzētu smagāk sodīt portālus, kuri liek nepatiesu informāciju?

Lai nodrošinātu vispusīgu un informējošu diskusiju, aicināsim dažādo iesaistīto pušu pārstāvjus uz publiskām debatēm, kurās aplūkosim iniciatīvu, kā arī spriedīsim par tās ietekmi Latvijā. Diskusijas laikā arī publika varēs izteikt savu viedokli un uzdot jautājumus diskusijas dalībniekiem!

Nāc un klausies diskusiju! Tiekamies ceturtdien, 6.septembrī 18:45 Rīgā, Blaumaņa ielā 32. Vai skaties raidījumu RīgaTV 24 kanālā 9.septembrī plkst. 17:30.
Atzīmējies, ka nāksi šeit!

AUTORS: ZIņAS MB