Pārstāvis: Deniss KoledaPublicēta: pirms 26 dienām

ATĻAUT BRAUKŠANAS APMĀCĪBAS UN EKSĀMENUS AUTOSKOLĀS

Lūdzam noteikt atļauju braukšanas un pirmās palīdzības eksāmeniem autoskolās visā Covid-19 krīzes laikā. Viss liecina, ka tas nekādi neietekmētu Covid-19 izplatību. Sabiedriskajā transportā pasažieri maskās nereti ir ļoti daudzi un arī ļoti tuvu viens otram. Bet braukšanas apmācībā un eksāmenā tie ir divi cilvēki mašīnā, un abi ir maskās vai pat šķirti ar starpsienu. Liedzot šos pakalpojumus, darbu zaudē instruktori, bet bez pakalpojuma palikušajiem klientiem zūd sajūta par taisnīgumu valstī.

Braukšanas nodarbību un eksāmenu atcelšanas dēļ saslimstība valstī nemazināsies. Tāpat – nekas neliecina, ka braukšanas apmācības un eksāmeni būtu starp nozīmīgākajiem Covid-19 inficēšanās avotiem. Tam acīmredzami nav sakara ar autoskolām, kurās gan personāls, gan klienti ir apzinīgi un disciplinēti. Ir jāatzīst, ka ierobežojumi autoskolu darbam ir nepārdomāti, un tos ir jāatceļ arī uz turpmāko Covid-19 krīzes laiku.

To īstenojot, sabiedrība atgūs tai nepieciešamo pakalpojumu, autoskolu personāls atgūs stabilu darbu, un nodokļu maksātājiem nebūs jāsedz attiecīgie dīkstāves pabalsti.

Iniciatīvas parakstītāji 10'093

"Kaut kas nav pareizi!" – Teorijas eksāmens ir jāliek, bet mācīties braukt pie instruktora ir aizliegtspirms 2 dienām

Aprakstot kāda rīdzinieka neizpratni par Covid-19 ierobežojumu nesakritību ar autovadītāja tiesību iegūšanas noteikumiem, šādu dilemmu iezīmē TV3.

Rīdzinieks Jānis ceļu uz autovadītāja apliecības iegūšanu sācis 2019. gadā – veiksmīgi nokārtojis skolas un CSDD teorijas eksāmenu, taču bažījas, ka ar braukšanas pārbaudījumu tik viegli neklāsies.

Topošais autovadītājs ir neizpratnē – CSDD eksāmens ir jāliek, taču mācīties braukt pie instruktora ir aizliegts.

"Ir pienācis braukšanas eksāmens, bet ārkārtējās situācijas dēļ instruktori nepasniedz braukšanas nodarbības. Un viss! Esmu tagad apstājies," saka intervētais Jānis.

Noteikumi paredz, ka trīs gadu laikā no mācību uzsākšanas dienas topošajiem autovadītājiem jāiegūst tiesības. Otra svarīgā nianse ir nokārtot CSDD braukšanu gada laikā pēc veiksmīgi ieskaitīta teorijas eksāmena. Jānim tas jāizdara līdz marta beigām, tomēr ir neizpratnē – kā lai paspēj tam sagatavoties, ja autoskolas slēgtas?

"Man gribētos, lai CSDD nāk pretī autoskolām un pagarina manu termiņu!" telekanālam pauž intervētais.

Skaties TV3 sižetu un dalies ar Tevis atbalstīto iniciatīvu Facebook!

Avots: TV3

Seko mums Facebook un arī Intagram!

Lūgums no ManaBalss komandas:

Tā kā interesējies par šo ziņu un visdrīzāk esi arī ManaBalss plašās kopienas dalībnieks/-ce, mēs būtu ļoti pateicīgi, ja Tu ziedotu platformas darbības uzturēšanai.

Arī Tavi ziedojumi palīdz nodrošināt lielo "aizkulišu" darbu, ko prasa pilsonisko iniciatīvu reālas ietekmes panākšana. Ar 36 pēc pilsoņu iniciatīvām mainītiem likumiem kopš 2011. gada ap ManaBalss platformu radītā pilsoniskās līdzdalības ekosistēma ir unikāli sekmīga pasaules mērogā.

Tās efektivitāte izriet no platformas ManaBalss darba augstās kvalitātes un ar to saistītās uzticības pret to, ko mēs arī kopā ar Tevi darām. Mūsu kopējam darbam ir salīdzinoši pat ļoti atsaucīgi un pret to ar cieņu izturas politiķi, ministrijas un citas publiskā sektora iestādes, amatpersonas, juristi un dažādu jomu eksperti, nevalstiskās organizācijas un mediji.

Arī Tu esi lieliska Latvijas sasnieguma un spēcīga stāsta daļa! Ļauj tam skanēt arī turpmāk – iesaisties, balso, dalies ar ManaBalss iniciatīvu ziņām soctīklos, rosini savas iniciatīvas. Un apsver arī atbalstīt mūsu darbu ar ziedojumu.

Tavai balsij ir nozīme!