Vērā tiks ņemti Jūrmalā deklarēto Latvijas pilsoņu un īpašuma turētāju paraksti

Pārstāvis: Jūrmalas aizsardzības biedrībaPublicēta: pirms 14 dienām

36'000 KVADRĀTMETRI MEŽA JAUNDUBULTU KĀPĀS JĀPATUR IEDZĪVOTĀJU PASTAIGĀM
Iniciatīva tiks iesniegta Jūrmalas pilsētas domē

Jaundubultu kāpas ir viena no jūrmalnieku iecienītajām pastaigu vietām, un šī mūsu iespēja tagad ir apdraudēta. 36'000 kvadrātmetru starp Ogres un Amulas ielām (Jaundubulti 1402, kadastra Nr. 13000111402) nākotnē var kļūt iedzīvotājiem nepieejama. Politiķi ir veikuši izmaiņas Meža likumā, kas ļauj privatizēt milzīgo kāpu meža gabalu jūras krastā. Vienīgais privatizētājs ir SIA "EM Investments", kas iegādājies pussabrukušu nojumi šajā zemesgabalā. Nav šaubu, ka nākotnē zemesgabals var tikt apbūvēts, jo domes deputāti līdzīgu vēlmi pašā jūras krastā apmierināja bijušajam Parex bankas līdzīpašniekam blakus viņa villai Bulduros 4. līnijā 1A. Domes priekšsēdētājs atteicās lūgt valsti nodot šo zemesgabalu pašvaldības īpašumā, jo to nepieļaujot Aizsargjoslu likums, un viņš neesot saņēmis nevienu iedzīvotāju iesniegumu. Pretēji apgalvotajam, likums tomēr atļauj nodot zemesgabalu pašvaldībai autonomo funkciju īstenošanai, un mēs esam panākuši, ka valsts Publisko aktīvu pārvaldītāja "Possessor" personā to ir piedāvājis Jūrmalas domei. Par to plānots lemt Jūrmalas domes 2022. gada 27. janvāra sēdē.

Parakstoties par šo iniciatīvu, Tu lūdz Jūrmalas pilsētas domi pieņemt Publisko aktīvu pārvaldītāja "Possessor" izteikto piedāvājumu – pārņemt bez atlīdzības no valsts zemesgabalu Jaundubulti 1402, kadastra Nr. 13000111402 tās autonomo funkciju veikšanai – "parku un zaļo zonu ierīkošanai un uzturēšanai". Tā būs garantija, ka šis zemesgabals aizvien paliks iedzīvotāju pastaigas vieta un nākotnē netiks apbūvēts. Detalizētāku informāciju lūdzu skatīt šeit – https://ej.uz/jaundubultukapas.

Kāpu zonai jūras krastā Jūrmalā ir jābūt pieejamai un izmantojamai iedzīvotāju vajadzībām!

Autors aicina turpināt parakstīt iniciatīvu līdz 24. janvārimpirms nedēļas

Iniciatīvu par Jaundubultu kāpu lielas teritorijas paturēšanu publiskai pieejamībai tās autors plāno iesniegt Jūrmalas domē pirms 27. janvāra sēdes. Tāpēc lūgums ir atbalstītājiem turpināt to parakstīt, lai gan sākotnējais autora noteiktais parakstu slieksnis ir jau sasniegts.

Iniciatīvu autors plāno iesniegt domē 24. janvārī, "lai deputāti 27. janvāra sēdē, kad būs jāpieņem lēmums, būtu informēti par iedzīvotāju vēlmi, kuru intereses viņi pārstāvot. Iniciatīvas rezultāti tiks nosūtīti arī visu domē pārstāvēto partiju vadītājiem," saziņā ar ManaBalss.lv raksta autors.