Pārstāvis: Jānis NeimanisPublicēta: 20. Jan

KRIMINĀLSODS PAR BRAUKŠANU AR AUTO DZĒRUMĀ

Aicinu pastiprināt atbildību par braukšanu dzērumā, lai samazinātu dzērājšoferu izraisītās traģēdijas un ciešanas līdzcilvēkiem un sev pašiem.

Laiks ir pierādījis, ka administratīvā soda celšana par braukšanu reibumā nedarbojas, un dzērājšoferi turpina braukt, kā braukuši, apdraudot sevi un, pats galvenais, – citus. Kriminālsods un reāla brīvības atņemšana liks dzērājšoferiem nopietnāk apdomāt savu eventuāli bezatbildīgo rīcību.

Ar šo grozījumu mēs kā sabiedrība iegūsim drošāku satiksmi, atbildīgākus tās dalībniekus un mazāk ceļu satiksmes negadījumu izraisīto ciešanu.

Dzērājšoferu izraisītās traģēdijas turpinās14. Feb

Ja esi parakstījis vairākas līdzīgas ManaBalss.lv autoru iniciatīvas par sodu palielināšanu dzērājšoferiem, tad Tu šo ziņu e-pastā vari saņemt vairākkārt. Atvainojamies par sagādāto neērtību un lūdzam Tavu sapratni – šī nav "nospamošana", bet gan mēģinājums turēt Tevi lietas kursā par Tevis parakstītās iniciatīvas tēmu. Lai novērstu šādu ziņu dublēšanos vienam adresātam, ir nepieciešams programmēšanas darbs, ko pašlaik nevaram atļauties. Solām pie pirmās iespējas to paveikt.

Rīgā, Saharova ielā, vīrietis bez vadītāja apliecības un 2,8 promiļu reibumā uz regulējamas pārejas pie zaļās gaismas gājējiem ir notriecis kādas ģimenes triju paaudžu sievietes – astoņus gadus veco Emīliju, viņas mammu un mammas mammu, ziņo LSM.

Dzērājšoferis aizbrauca no notikuma vietas, bet viņu aizturēja vēlāk, pateicoties aculieciniekiem. Visas notriektās guva smagas traumas. Vecmāmiņa joprojām atrodas slimnīcā. Bet Emīlija ir mirusi.

Par šo traģisko stāstu plašāk var lasīt LSM publikācijā.

Ja atbalsti iniciatīvu "Kriminālsods par braukšanu ar auto dzērumā", dalies ar to sociālajos tīklos!

Aicinām apsvērt atbalstu arī iniciatīvai "Bargāki sodi dzērājšoferiem"!

Avots: LSM

_______________________________________

Lūgums no ManaBalss komandas:

Tā kā interesējies par šo ziņu un visdrīzāk esi arī ManaBalss plašās kopienas dalībnieks/-ce, mēs būtu ļoti pateicīgi, ja Tu ziedotu platformas darbības uzturēšanai.

Arī Tavi ziedojumi palīdz nodrošināt lielo "aizkulišu" darbu, ko prasa pilsonisko iniciatīvu reālas ietekmes panākšana. Ar 36 pēc pilsoņu iniciatīvām mainītiem likumiem kopš 2011. gada ap ManaBalss platformu radītā pilsoniskās līdzdalības ekosistēma ir unikāli sekmīga pasaules mērogā.

Tās efektivitāte izriet no platformas ManaBalss darba augstās kvalitātes un ar to saistītās uzticības pret to, ko mēs arī kopā ar Tevi darām. Mūsu kopējam darbam ir salīdzinoši pat ļoti atsaucīgi un pret to ar cieņu izturas politiķi, ministrijas un citas publiskā sektora iestādes, amatpersonas, juristi un dažādu jomu eksperti, nevalstiskās organizācijas un mediji.

Arī Tu esi lieliska Latvijas sasnieguma un spēcīga stāsta daļa! Ļauj tam skanēt arī turpmāk – iesaisties, balso, dalies ar ManaBalss iniciatīvu ziņām soctīklos, rosini savas iniciatīvas. Un apsver arī atbalstīt mūsu darbu ar ziedojumu.

Tavai balsij ir nozīme!