Iniciatīvu plānots iesniegt februāra beigās

Pārstāvis: Biruta TeibePublicēta: 10. Feb

SAVEST KĀRTĪBĀ MAZA CIEMA IZDZĪVOŠANAI BŪTISKU CEĻU
Iniciatīva tiks iesniegta Satiksmes ministrijā; VAS "Latvijas Valsts ceļi"

Ar šo iniciatīvu vēršam Satiksmes ministrijas un VAS "Latvijas Valsts ceļi" uzmanību uz autoceļu Ziemupe-Vērgale (V1190) un Ziemupe-Saraiķi (V1188) kritisko stāvokli, kas apdraud Ziemupes ciema izdzīvošanu. Lūdzam arī līdzcilvēku atbalstu, lai ar iesniegumu varam vērsties atbildīgajās institūcijās. Ziemupes ciema (Vērgales pagasts, Dienvidkurzemes novads) iedzīvotāji ir iedzīti bezizejā. Uz mūsu ciemu ved divi ceļi, kas ir apzīmējami ar vārdu "bezceļš". Līdz ar to Ziemupē nav iespējama normāla bērnu aizvešana uz skolu un pirmsskolas izglītības iestādi un normāla tikšana uz darbu Vērgalē, Liepājā un citur. Stipri traucēta, lai neteiktu – paralizēta, ir arī uzņēmējdarbība, jo mūsu ciemā ir daudz tūrisma uzņēmēju. Traucētas visa veida piegādes – pasts, kurjeri, citi piegādātāji. Stipri apgrūtināta ir ātrās medicīniskās palīdzības sniegšana. Ja cilvēks gluži nemirst nost, palīdzība atsakās braukt. Šā brīža laika apstākļi situāciju ir saasinājuši, tomēr jau 2019. gada vasarā šo ceļu grants seguma oficiālais vērtējums bija "slikts". Mūsu pašu vērtējums – tas ir cilvēkiem un automašīnām bīstams visos gadalaikos. Esam griezušies visās iespējamās instancēs, bet situācija tikai pasliktinās. Abi šie ceļi ir noslogoti, jo tos izmanto ar mežistrādi un lauksaimniecību saistītie uzņēmēji ar savu smago tehniku. Lūdzam iejusties maza piekrastes ciema dzīvē un rast risinājumu ceļu uzlabošanai. Ceļš – tā ir maza ciema izdzīvošana!

Tāpēc lūdzam ceļa Ziemupe-Vērgale (V1190) un Ziemupe-Saraiķi (V1188) asfaltēšanu vai atbilstīgu uzturēšanu.

To īstenojot, ciema iedzīvotāji atgūs iespēju normāli tikt uz darbu, skolām, pie ārstiem u.c. Atsāksies normāla uzņēmējdarbība un piegādes. Gada laikā Ziemupē ierodas ap 30 tūkstošiem tūristu. Nelietojamie ceļi mums svarīgo tūrisma jomu paralizē.