Iniciatīva ir iesniegta Jūrmalas pilsētas domē

Pārstāvis: Uldis KronblūmsPublicēta: 08. Nov

PASARGĀSIM JŪRMALAS KĀPAS NO APBŪVES!
Iniciatīva tiks iesniegta Jūrmalas pildētas dome

Jūrmalas dome ir nodevusi publiskajai apspriešanai lokālplānojumu trīs zemesgabaliem Jūrmalas kāpās Bulduros pie pludmales, lai atļautu apbūvēt līdz šim neskarto kāpu zonu. Kāpas virsotnē Parex bijušā īpašnieka ģimene blakus tai jau piederošajai liela apjoma būvei, kas formāli tika nodēvēta par sabiedrisku ēku, plāno attīstīt īpašumu, kas dokumentos tiek saukts par viesu namu, kā arī izveidot pievedceļu kāpās un jaunas ielas tuvējā mežā. Pret neskartās dabas teritorijas pārveidošanu jau 2016. gadā iebilda vairāki tūkstoši jūrmalnieku, bet Jūrmalas dome un VARAM iebildumus neņēma vērā. Būvniecība un tās pievedceļu izbūve dabas teritorijās kārtējo reizi iznīcinās Jūrmalas lielāko vērtību – skaisto dabu, mazinot pilsētas pievilcību. Nav šaubu, ka kāpās tiks uzcelta kārtējā dzīvokļu ēka, jo līdzīgas viltus viesnīcas un viesu namus ātras peļņas tīkotāji ar Jūrmalas domes atbalstu pilsētā sabūvējuši jau daudzus desmitus.

Parakstoties jūs piekrītat Jūrmalas pilsētas domei adresētajam Jūrmalas Aizsardzības biedrības 07.11.2018 iesniegumam Nr. 23/2018 “ Par iebildumiem lokālplānojumam zemesgabaliem 4.līnija 1A, Jūrmalā, 5.līnija 2, Jūrmalā, un Bulduri 1304”. Detalizētāku aprakstu jūs varat atrast www.jab.lv, bet pats iesniegums ir pielikumā. Aicinām parakstīties pret kāpu apbūvi ne tikai Jūrmalas, bet visas Latvijas iedzīvotājus. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam nosargāt tās dabas vērtības, kas nav novērtējamas naudā un ir saglabājamas visas Latvijas iedzīvotājiem un nākamajām paaudzēm. Šo Jūrmalas dārgumu nedrīkst upurēt dažu cilvēku peļņas interesēs.

Mums ir dziļa pārliecība, ka ilgtermiņā dabas un kultūrvides vērtību saglabāšana ir arī ekonomiski izdevīga un palielinās kopējo kūrorta vērtību. Tieši šīs vērtības uzrunā pilsētas viesus, kuru vajadzības nodrošina darbu Jūrmalas iedzīvotājiem. Jūsu paraksts ir svarīgs, jo liks aizdomāties tiem, kuri izlemj daudzu pilsētas teritoriju likteni. Mēs ticam, ka kopā mums izdosies!

Pievienots dokuments

JAB_23_2018_JD_41A_iebildumi_parakstits.pdf 300 KB (atvērt)

Iniciatīvas parakstītāji 1'524