Iniciatīva noraidīta!

Pārstāvis: Roberts KrastiņšIzveidota: 25. Apr (2012)

RĪGAS ĪSTĀ UZVARAS LAUKUMA ATJAUNOŠANA

Ko vēlamies panākt: 1. Atjaunot Latvijas valstiskumam būtisko simbolisko jēgu un vietu - Uzvaras laukums galvaspilsētā tika nodēvēts un neatkarīgās Latvijas laikā iekārtots par godu Latvijas armijas nozīmīgajai uzvarai pār Bermonta kaŗaspēku. Tas ir Latvijas valsts uzvaras laukums, nevis PSRS armijas uzvaras laukums. //2. Atjaunot Latvijas brīvvalsts laikā mūsu senču, tautas, daudzu tautību privātpersonu un organizāciju brīvprātīgas ziedošanas rezultātā izstrādāto un aizsākto Uzvaras laukuma projektu. Šis projekts ļautu Rīgai iekļauties citu attīstītu Eiropas valstu galvaspilsētu saimē ar ievērojamu kultūras, atpūtas, sporta un Brīvības cīņu vēsturiskās piemiņas kompleksu. //3. Pašreizējais Uzvaras laukums bieži rada nevajadzīgu konfrontāciju un kultivē pretvalstiskas aktivitātes. Latvijas valsts laika projekts, ko izstrādāja un akceptēja ievērojamākie latviešu architekti, inženieri, valstsvīri - ir jāīsteno līdz galam.

Kā rīkoties: 1. Saeimai veikt atbilstošas darbības Uzvaras laukuma patiesās būtības un vēsturiskā taisnīguma atjaunošanai. 2. Savākt sabiedrības ziedojumus (saņemt valsts dotācijas/Krievijas kompensāciju) PSRS armijas memoriāla demontāžai un Uzvaras laukuma infrastruktūras izmainīšanai vadoties pēc sākotnējā projekta.

Kāpēc ir svarīgi īstenot šo iniciatīvu: 1. Uzvaras laukums līdzās Rīgas centram, ir nozīmīga Valsts galvaspilsētas vieta, bet pašlaik tas rāda izkropļotu ainu par Latvijas valsts vērtībām gan tūristiem, gan Latvijas skolēniem. //2. Īstenot Latvijas valstiskās un kultūrvēsturiskās ieceres, turklāt apzinoties, ka šeit notika pēdējie vislielākie Vispārējie Latviešu Dziesmusvētki. //3. Pilsoniskās sabiedrības saliedēšanai, valstiskās apziņas veicināšanai. //4. Rīgai nav starptautiski nozīmīga sporta stadiona un sporta pils, kā arī Mežaparka estrāde ir novietota attālā perifērijā. //Iniciatīvas autori: Roberts Krastiņš, Emīls Gailis, Māris Ruks// Vairāk par Latvijas laika Uzvaras laukuma projektu: ///////////////// http://ej.uz/UzvLauk

Iniciatīvas parakstītāji 12'407

Saeimas mandātu komisija noraidījusi iniciatīvu par "Rīgas īstā uzvaras laukuma atjaunošanu"12. Jul

29.jūnijā, partijas "Saskaņa" LR Saeimas deputāta Vitālija Orlova vadītā Ētikas un mandātu komisija, izmantojot sēdi, kurā nepiedalās visi komisijas deputāti un it kā pamatojoties uz Ārlietu ministrijas un Rīgas domes viedokļiem, pieņēma lēmumu oficiāli aicināt Saeimu noraidīt Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu "Par Rīgas īstā Uzvaras laukuma atjaunošanu".

Komisijas deputāti arī izteikušies, ka tie lūgšot Rīgas domei un Kultūras ministrijai izvērtēt, vai ir iespējams izvietot informatīvas norādes pie Rīgas Uzvaras laukuma. Tomēr par šo tālākas skaidrības pagaidām nav.

Protokols no Mandātu komisijas sēdes pieejams šeit: http://titania.saeima.lv/livs/saeimasnotikumi.nsf/0/04D747317C203FB4C2257FE1001CD698?OpenDocument

Māris Ruks, iniciatīvas pārstāvis

AUTORS: ANNIJA EMERSONE

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki

Kas ir ManaBalss.lv?

Portāls ManaBalss.lv ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens 16 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis var ierosināt un parakstīt iniciatīvas labākas Latvijas veidošanai! Katra iniciatīva, ko paraksta vismaz 10 000 pilsoņu, nonāks Saeimā, un pēc tam - lēmumu pieņēmēju dienaskārtībā. Portālā ikviena balsotāja identitāti apstiprina Latvijā reģistrētas internetbankas. Tādā veidā nodrošinām, ka parakstus pēc Saeimas pieprasījuma iespējams pārbaudīt un salīdzināt ar iedzīvotāju reģistru. Pēc veiksmīgas autentifikācijas, internetbankas atsūta personas vārdu, uzvārdu un personas kodu uz ManaBalss.lv, kur personas dati tiek saglabāti aizsargātās datubāzēs un persona var veikt 1 balsojumu par katru iniciatīvu. Par drošību gādā banku sistēmas, par datu aizsardzību atbildību uzņemamiems mēs. Publiski pieejams ir tikai vārds un uzvārds. Paraksties arī Tu par kādu no iniciatīvām, lai palīdzētu tai ātrāk nokļūt līdz lēmumu pieņēmēju dzirdīgajām ausīm!