Pārstāvis: Eduards GriškevičsPublicēta: 06. Jul (2011)

MAINĪT HIMNU UZ "SAULE, PĒRKONS, DAUGAVA"

Vēlamies, lai Latvijas valsts himna tiktu mainīta uz dziesmu "Saule, Pērkons, Daugava" ar Raiņa vārdiem un Mārtiņa Brauna mūziku.

Vēlamies mainīt likuma Par Latvijas valsts himnu otro un trešo pantu, nosakot, ka Latvijas valsts himna ir dziesma "Saule, Pērkons, Daugava" ar Raiņa vārdiem un Mārtiņa Brauna mūziku, aizstājot pašreizējo himnu – lūgšanu "Dievs, svētī Latviju".

Šogad sāksies trešais gadu desmits, kopš esam atguvuši savas valsts un tautas neatkarību. Vēlamies formulēt, ka esam spēcīga, pašapzinīga tauta, kas lepojas ar savu valsti. Vēlamies dziedāt himnu, kas to iemieso un pauž. Mūs vairs neraksturo augstākiem spēkiem veltītas lūgsnas (Dievs, svētī Latviju!). Mums jābūt stipriem un jāattīsta savu atgūto valsti - dziesmas vārdiem runājot, "Saule Latvi sēdināja tur, kur gali satiekas, balta jūra, zaļa zeme, Latvei vārtu atslēdziņa". Jau latviešu folklorā spēcīgi simboli ir Saule, Pērkons un Daugava. Šo dziesmu ar Raiņa vārdiem tautā mēdz saukt par neoficiālo himnu, īsto himnu vai nākamo himnu. Mēs uzskatām, ka ir laiks šo dziesmu padarīt par īsto Latvijas Republikas oficiālo himnu – dziesmu, ko dzirdot un dziedot ikviens izjūt lepnumu par savu valsti.

Iniciatīvas parakstītāji 1'916

«Saule, Pērkons, Daugava» izvēlēta par Katalonijas neatkarības himnu05. Sep (2014)

Dzīvei ir interesanti pavērsieni - pa to laiku, kamēr turpinās parakstu vākšana iniciatīvai par to, ka dziesmai "Saule, Pērkons, Daugava" jākļūst par Latvijas himnu, šīs dziesmas kataloniešu versija kļuvusi par Katalonijas neatkarības himnu! Atskaņošanas laikā Barselonā 11.septembrī tai gaidāma vismaz 2 miljonu auditorija. Lai labi skan & neaizmirstiet nobalsot par citām ManaBalss.lv iniciatīvām! http://ej.uz/1tdu

AUTORS: MADARA PEIPIņA