Fotoizstāde Uzvaras parkā par Ukrainas kara ikdienu ir atklāta 02. May (2022)

(Attēls: ekrānuzņēmums no TV3 reportāžas.)

Rīgas dome Uzvaras parkā 2. maijā oficiāli atklāja foto izstādi ar lielformāta fotogrāfijām par Ukrainas kara skaudro ikdienu.

Parkā ir izvietoti stendi un foto izstāde, kas ataino Krievijas sākto karu Ukrainā. Plakāti un bildes atrodas nenorobežotajā daļā, līdz ar to ir brīvi pieejami apmeklētājiem vai garāmgājējiem, vēstī TV3 raidījums "900 sekundes".

Līdz ar šo ir izpildīta arī Rīgas domē iesniegtās iniciatīvas "Izveidot fotoizstādi Uzvaras parkā par Krievijas veiktā kara postījumiem Ukrainā" prasība.

Rīgas domē TV3 informēja, ka izstādē līdz 15. maijam varēs redzēt Ukrainā notiekošā kara skaudro ikdienu. Uzvaras laukumā ir izvietoti 16 četru plakņu stendi ar lielformāta fotogrāfijām un informāciju par karu Ukrainā. Visas fotogrāfijas ir rūpīgi atlasītas un iegādātas no starptautiskām ziņu aģentūrām Eiropā.

"Mēs bijām pārliecināti, ka tā nekad vairs nenotiks. Taču kopš 24. februāra satricinošā rīta ir pagājuši divi mēneši. Katra diena sākas ar jautājumu "Vai Kijiva vēl turas?". Turas. Un turēsies. Tomēr ostas pilsētas Mariupoles vairs nav. Iebrucēji to nopostīja līdz pat pamatiem, nolemjot iznīcībai, badam un regulārām apšaudēm vairākus simtus tūkstošus cilvēku. Jo pilsētas aizstāvji atteicās padoties. Patiešām – Ukraina nav gatava padoties iebrucējiem, kaut arī jau šobrīd zināmie zaudējumi ir milzīgi, un cilvēku piedzīvotās šausmas ir grūti aprakstāmas."

Pašvaldībā informē, ka izstāde ir veidota, atsaucoties pilsoņu iniciatīvai "Izveidot fotoizstādi Uzvaras parkā par Krievijas veiktā kara postījumiem Ukrainā" platformā ManaBalss.lv. To organizē Rīgas pašvaldība, un tās kurators ir fotogrāfs Ilmārs Znotiņš.

Iniciatīvas autors Dāvis Viļums izstādes atklāšanā diemžēl nevarēja būt klāt, tāpēc nelielai uzrunai RD pasākumā uzaicināja organizācijas ManaBalss vadītāju Imantu Breidaku. Domes atsaukšanās iniciatīvā balstītajam kolektīvajam iesniegumam cita starpā ir izceļama arī tāpēc, ka likumdošana šādiem simtu un pat tūkstošu parakstītiem iesniegumiem pašvaldībās aizvien nenosaka prioritāru izvērtēšanas statusu.

Tas mainīsies līdz ar jauno Pašvaldību likumu, kas paredzami stāsies spēkā šogad. Pašlaik tā grozījumi tiek debatēti un balsoti Saeimā otrajā lasījumā.

Avots: TV3; ManaBalss.lv

_______________________________________

Lūgums no ManaBalss komandas:

Tā kā interesējies par šo ziņu un visdrīzāk esi arī ManaBalss plašās kopienas dalībnieks/-ce, mēs būtu ļoti pateicīgi, ja Tu ziedotu platformas darbības uzturēšanai.

Arī Tavi ziedojumi palīdz nodrošināt lielo "aizkulišu" darbu, ko prasa pilsonisko iniciatīvu reālas ietekmes panākšana. Ar 36 pēc pilsoņu iniciatīvām mainītiem likumiem kopš 2011. gada ap ManaBalss platformu radītā pilsoniskās līdzdalības ekosistēma ir unikāli sekmīga pasaules mērogā.

Tās efektivitāte izriet no platformas ManaBalss darba augstās kvalitātes un ar to saistītās uzticības pret to, ko mēs arī kopā ar Tevi darām. Mūsu kopējam darbam ir salīdzinoši pat ļoti atsaucīgi un pret to ar cieņu izturas politiķi, ministrijas un citas publiskā sektora iestādes, amatpersonas, juristi un dažādu jomu eksperti, nevalstiskās organizācijas un mediji.

Arī Tu esi lieliska Latvijas sasnieguma un spēcīga stāsta daļa! Ļauj tam skanēt arī turpmāk – iesaisties, balso, dalies ar ManaBalss iniciatīvu ziņām soctīklos, rosini savas iniciatīvas. Un apsver arī atbalstīt mūsu darbu ar ziedojumu.

Tavai balsij ir nozīme!