Palīdzi savākt vēl "rezerves" parakstus!

Pārstāvis: Bruno OzoliņšPublicēta: 11. Jun (2011)

TAUTAS IEVĒLĒTS LATVIJAS VALSTS PREZIDENTS

Es Latvijas tautai uzticos!!! Es negribu uzzināt 2-as dienas pirms prezidenta vēlēšanām jauno kandidātu. Es gribu par to uzzināt vismaz mēnesi iepriekš un izdiskutēt! Es gribu, lai katrs Latvijas pilsonis tieši vēlēšanās varētu ievēlēt Latvijas valsts Prezidentu!!!

Jāmaina visi valsts dokumenti arī Satversme, lai izmainītu Latvijas valsts prezidenta vēlēšanu kārtību

Tapēc, ka Latvijā galvenais saimnieks bija ir un paliek Tauta!!!

Iniciatīvas parakstītāji 11'162

Piedalies kā skatītājs jaunā "Mana Balss" raidījuma "Tautas vēlēts prezidents" uzņemšanā RīgaTV24 10. maijā pl. 19:45!10. May (2018)

Diskusiju raidījumā "Mana Balss" nākamajā publiskajā ierakstā aplūkosim iniciatīvu par Tautas vēlētu prezidentu

Diskusijas dalībnieki:
-Moderators Māris Zanders
-Ringolds Balodis, Saeimas deputāts, tiesību zinātņu doktors
-Valdis Liepiņš, "Vēlēšanu reformas biedrības" valdes priekšsēdētājs, sabiedrība par atklātību "Delna" padomes priekšsēdētājs
-Egils Levits, Eiropas Savienības tiesas tiesnesis, jurists, politologs.
-Edvards Smiltēns, Saeimas deputāts, jurists.

Sabiedrībā iniciatīva par tautas vēlētu Valsts prezidentu tiek vērtēta dažādi. Valdis Zatlers tautas vēlēta prezidenta ideju noraida, tomēr Vaira Vīķe-Freiberga uzskata to par atbalstāmu, arī tagadējais prezidents Raimonds Vējonis iniciatīvu atbalsta, pamatojoties uz to, ka tautas vēlētam prezidentam tauta uzticētos vairāk. Tomēr aktuāls paliek jautājums - vai Latvijā vajag mainīt prezidenta ievēlēšanas kārtību?

Lai nodrošinātu vispusīgu un informējošu diskusiju, aicināsim dažādo iesaistīto pušu pārstāvjus uz publiskām debatēm, kurās aplūkosim iniciatīvu, kā arī spriedīsim par tās ietekmi uz sabiedrību Latvijā. Diskusijas laikā arī publika varēs izteikt savu viedokli un uzdot jautājumus diskusijas dalībniekiem!

Nāc un piedalies diskusijā! Tiekamies ceturtdien, 10.maijā 19:45!

Vairāk informācijas: https://www.facebook.com/events/441114106343028/

AUTORS: ZIņAS MB

Eksprezidenti par tautas vēlētu prezidentu19. Jul (2017)

Valdis Zatlers tautas vēlēta prezidenta ideju noraida, tomēr Vaira Vīķe-Freiberga uzskata to par atbalstāmu. Viņasprāt tautas izraudzītajam tauta arī uzticētos vairāk, nekā parlamenta vēlētajam. Taču – pie viena ļoti būtiska nosacījuma – ka valsts spēj nodrošināt stingru kontroli naudas plūsmām, kas ietu caur prezidenta kandidātu vai viņu atbalstītāju rokām.

Saeimā, kuras ziņā ir izšķiršanās, atbalstu tautas vēlētam prezidentam ir paudusi "Saskaņa", lielākā daļa Zaļo un zemnieku, "No sirds Latvijai" un Reģionu apvienība. Bet - ar to ir par maz, lai nodrošinātu vajadzīgo balsu skaitu Satversmes grozīšanai.

>>Pilno ziņas versiju meklē lsm.lv

Vairas Vīķes - Freibergas izteiktais viedoklis par tautas vēlētu prezidentu atbalsta iniciatīvas autora ideju - Latvijā par prezidentu ir jālemj tautai. Palīdzī savākt vēl rezerves parakstus, lai iniciatīvu drīzumā varētu iesniegt Saeimā!

AUTORS: ANNIJA EMERSONE

Lasi partiju viedokļus par tautas vēlētu prezidentu!10. Jul (2017)

Zināms, ka Raimonds Vējonis ir iniciējis domu par tautas vēlētu prezidentu. Delfi.lv rakstā ir parādījies vairāku partiju viedoklis par attiecīgo jautājumu.

ZZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis atzinis, ka atbalsta šo ideju, neskatoties uz “Vienotības” pieminēto ģeopolitisko situāciju, kuras dēļ vajadzētu izvairīties no iniciatīvas pieņemšanas. Arī Latvijas Reģionu apvienība un “No sirds Latvijai” ir izteikušas savu atbalstu. Tomēr Nacionālajā apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK viedokļi šajā jautājumā dalās.

Papildus A.Brigmanis atgādināja, ka “tautas vēlēta prezidenta ideja ir saistīta ar virkni likumdošanas izmaiņu, kas ir pat svarīgākas par šo ideju kā tādu” un noteica, ka frakcija netaisās prezidenta iniciatīvu virzīt uz Saeimu.

Lasi pilnu rakstu ar partijas viedokļiem Delfi.lv.

Atgādinām, ka iniciatīva TAUTAS IEVĒLĒTS LATVIJAS VALSTS PREZIDENTS ir savākusi nepieciešamo parakstu skaitu un, līdz ar Saeimas darba atsākšanos vasaras beigās, tiks iesniegta Saeimā! Seko līdzi jaunumiem!

AUTORS: ANNIJA EMERSONE

Nobalso - kuram jākļūst par Latvijas prezidentu?24. Apr (2015)

Vai arī Tev ir ko teikt par to, kuram jākļūst par Latvijas prezidentu? Jaunā līdzdalības akcija MansPrezidents.lv ir unikāla iespēja atbalstīt savu prezidenta kandidātu - aicinām arī Tevi iesaistīties mūsu jaunajā kampaņā MansPrezidents.lv, kas iestājas par atklātāku, godīgāku, savlaicīgāku Valsts prezidenta vēlēšanu procesu! Noteikti nobalso par savu favorītu un aicini to darīt arī citus! https://mansprezidents.lv

AUTORS: MADARA PEIPIņA

Hokejs onlainā08. May (2012)

Visiem papildus bonuss no Bruno!(LV) Apsveicu ar Lielo Hokeja Uzvaru lūk onlainTV savākts labākais, pārbaudīju-var atrast labas kvalitātes onlainTV http://www.boze1.lv/L/3.html Un turpināsim balsot jau 1100 balsu!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents26. Feb (2012)

Te 1000 parakstu! Mums tas izdosies!!! Paldies visiem, kas balsoja turpinam darbu!!! Veiksmi!!!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents05. Feb (2012)

Te 888 parakstu! 4 dienu laikā + 111 balsis!!! Mums tas izdosies!!! Paldies visiem, kas balsoja turpinam darbu!!! Veiksmi!!!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents31. Jan (2012)

Te 777 parakstu! Paldies visiem kas parakstījās!!! To, kas tic Latvijas tautai kļūst ik dienu vairāk un vairāk!!! Tas ir apsveicami!!! MUMS viss izdosies!!!

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents14. Jan (2012)

(LV) Sveiciens visiem 2008 g.13. janvāra protesta dalībniekiem Rīgā!Tas bija labs Latvijas tautu sad-s piemērs cīņā par strādājošo tiesībām!(RU) Приветствую всех участников всех народов Латвии митинга трудящихся за свои права в Риге в 2008 г. Это было продолжение традиций

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents14. Jan (2012)

(LV) Sveiciens visiem 199-o gadu BARIKĀŽu dalībniekiem Rīgā un Baltijā!Latvijā sākas piemiņas pasākumi tautas protesta kustībai biju-ā PSRS!(RU)Приветствую всех участников БАРИКАД 199-х в Риге и Прибалтике! В Латвии начинаются памятные мероприятия народных волнений в бывшем СССР!

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents14. Jan (2012)

(LV) Laimīgu Veco-Jauno Gadu!!! Laimīgu 2012!!!(RU) С Новым-Старым Годом!!! С 2012!!!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents01. Jan (2012)

Laimīgu 2012 gadu! Diemžēl Saeimas ievēlēts Latvijas prezidents neuzskatīja par vajadzīgu Latvijas tautu sveikt Jaunajā gadā. Cerams, ka Tautas vēlēts sveiks pirms Jaunā gada iestāšanās!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents24. Dec (2011)

Te 619 parakstu! Gaišus Ziemassvētkus!Siltus vārdus, gaišas domas,Piparkūkām pilnas somas !Sirdī mieru, gara spēku,Visu drūmo prom pār sētu !(bell)

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Bruno Ozolins (Zalamans)18. Nov (2011)

Latvijas tauta ir uzvarētāju tauta! Tai ir sava valsts! Vai pasaulē ir daudz valstu, kur ir tikai 1 miljons pilsoņu? Būsim lepni par to!Sveiciens Latvijas Dzimšanas Dienā!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents12. Nov (2011)

Tā arī nesapratu kāpēc LV Prezidents Bērziņš Jaungada runu teiks tad kad visi svinētāji gulēš 01. janvārī dienā??? Viņš laikam kautrējas tautu sveikt 31 decembrī!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents05. Oct (2011)

Te 150 parakstu! Nedēļas laikā +25 lūk ko nozīmē lielā balsošana!!!Atlicis 9850!!!Mums izdosies!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents27. Sep (2011)

Te 125parakstu! Sākusies lelā balsošana tagad vajag savākt līdz 10000 balsīm!!!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents15. Sep (2011)

Te 100parakstu! Paldies, gaidam juristu atzinumu un turpinām. Balsosim par XI par tiem kas nebija X Saeimā!!!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents21. Aug (2011)

Te 88 parakstu! Sveiciens Latvijas neatkarības de facto atjaunošanas 20.gadadienā!!!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents30. Jul (2011)

Te 75 parakstu! Kinorežisors Streičs pa TV arī atbalstīja šo domu! Uzticamies tautai!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents21. Jul (2011)

Te 70 parakstu!Izskatās, ka referendumā varētu nobalsot par saeimas atstāšanu!JO pat o-u politiķi saka pretējo cerībā, ka vēlētāji neies!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents15. Jul (2011)

Te 53 paraksti!Mēs uzticamies tautai seko komentiem!!!Aicini citus balsot!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents09. Jul (2011)

Te 43 paraksti!Mēs uzticamies tautai seko komentiem!!!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents08. Jul (2011)

Te 41 paraksti! Es LAtvijas tautai uzticos vairāk nekā dažādos politologos, oligarhos un politiķos!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents08. Jul (2011)

Te 41 paraksti!Dzird politikāņu balsis,=ka ja tauta ievēlēs, tad var sanākt ziepes= Gan 1905 gan 1917 tauta laboja savas kļūdas ir pieredze!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents07. Jul (2011)

Te 26 paraksti! Visas Saeimas Latvijas valsts prezidentu ievēlēšanas izskatījās kā farsi! Tāpēc tā nevar turpināt,aiciniet arī citus balsot!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents07. Jul (2011)

(LV) Sāku testēt jaunu projektu www.reformupartija.lv (.reformupartija.lv) pagadām tā 100% izmanto draugiemlv platformu!!! Te 25 paraksti!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents26. Jun (2011)

Sveiciens saulgriežos! Jau 25 parakstu! Jaunāko var uzzināt http://www.boze1.lv/

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents22. Jun (2011)

Katrā dzīves momentā ir cita situācija, nevar vienā un tajā pašā upē iekāpt 2x!!! Ja Satversme nestrādā tā jāmaina!!!Veiksmi!!!

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents22. Jun (2011)

Ja politiķis bez argumentācijas ir pret šo priekšlikumu, tad man tas liekas aizdomīgiPar jau 20!

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents21. Jun (2011)

Tie paši politiķi mūs salīdzina norādot uz pozīcijām kur mēs atpaliekam no kaimiņiem. Varbūt suns aprakts šādā mūsu politiķu attieksmē?

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents21. Jun (2011)

Šie politiķi aizmirstot, ka Saeimu ievēl tauta. Vel tagad nesaprotu ar ko mēs sliktāki par Lietuvu?

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents21. Jun (2011)

Atceros, kā kāds no resno gadu koalīcijas Saeimas deputatiem pa TV uzspūtīgi apgalvoja, ka nevarot uzticet tautai vēlēt prezidentu,

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents18. Jun (2011)

Nepilnu 7-u dienu laikā iniciatīvai=Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents jau 17 parakstu!Jaunāko var uzzināt http://www.boze1.lv/

AUTORS: BRUNO OZOLIņš

Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents16. Jun (2011)

Nepilnu 5-u dienu laikā iniciatīvai=Tautas ievēlēts Latvijas valsts prezidents jau 14parakstu!