Pārstāvis: Jaunā konservatīvā partijaPublicēta: pirms nedēļas

AZARTSPĒĻU ZĀĻU AIZLIEGŠANA VISĀ LATVIJAS TERITORIJĀ

Vēlamies panākt azartspēļu zāļu aizliegšanu visā Latvijas teritorijā.

Pārmaiņas tiks īstenotas, veicot grozījumus Azartspēļu likumā, paredzot, ka turpmāk kazino drīkst ierīkot tikai luksus klases viesnīcās.

Spēļu elles ir slimība, kura pārņēmusi Latviju. Tu to redz, visi to apzinās, bet neviens neko nedara. Iedomājies desmit savus draugus vai paziņas, astoņi no viņiem atbalsta zāļu slēgšanu. Iet bojā cilvēki, tiek saplosītas ģimenes, tiek pazudināta Tava valsts - Latvija. Šis neprāts ir jāierobežo un jāieliek stingros rāmjos! Nav muļķīgāka apgalvojuma, kā tas, ka azartspēļu nodokļos samaksātie miljoni ir ļoti svarīgi valsts budžetam. Tikai pagājušā gadā azartspēļu kompāniju ieņēmumi sasniedza 280 miljonus eiro, jeb 150 eiro uz katru Latvijas iedzīvotāju, ieskaitot pensionārus un zīdaiņus. Šogad ieņēmumi var pārsniegt 300 miljonus eiro. Tie ir miljoni, kas izņemti no Tavas, Tava sievas, vīra, brāļa vai citu tuvinieku kabatām. Kāds teiks, ka katru gadu valsts un pašvaldība gūst ienākumus mērāmus miljonos! Vēl kāds teiks, ka šīs iestādes dod cilvēkiem darbu un iespēju nopelnīt! Bet vai kāds ir rēķinājis, cik daudz valsts un pašvaldībā zaudē, jo simtiem un tūkstošiem azartspēļu atkarīgie cilvēku iznīcina savas dzīves, sagrauj savas ģimenes, iedzen tās vēl lielākā nabadzībā. Vai valsts ir daudz zaudējusi aizliedzot smēķēšanu kafejnīcās un citās publiskās vietās, vai daudz ir zaudēts, aizliedzot 24 h alkohola tirdzniecību? Situācijā saistībā ar azartspēļu izraisītām sekām ir kritiska un vilcināties nedrīkst, to redz un saprot katrs domājošs cilvēks. Azartspēlēm ir jāierāda vieta. Sabiedrības indēšanai ir jāpieliek punkts.

Pievienots dokuments

AZARTA-GROZIjumi2.pdf 71 KB (atvērt)

Iniciatīvas parakstītāji 2'222