Iniciatīva vāc parakstus!

Pārstāvis: Jaunā konservatīvā partijaPublicēta: 10. Jun

AZARTSPĒĻU ZĀĻU AIZLIEGŠANA VISĀ LATVIJAS TERITORIJĀ

Vēlamies panākt azartspēļu zāļu aizliegšanu visā Latvijas teritorijā.

Pārmaiņas tiks īstenotas, veicot grozījumus Azartspēļu likumā, paredzot, ka turpmāk kazino drīkst ierīkot tikai luksus klases viesnīcās.

Spēļu elles ir slimība, kura pārņēmusi Latviju. Tu to redz, visi to apzinās, bet neviens neko nedara. Iedomājies desmit savus draugus vai paziņas, astoņi no viņiem atbalsta zāļu slēgšanu. Iet bojā cilvēki, tiek saplosītas ģimenes, tiek pazudināta Tava valsts - Latvija. Šis neprāts ir jāierobežo un jāieliek stingros rāmjos! Nav muļķīgāka apgalvojuma, kā tas, ka azartspēļu nodokļos samaksātie miljoni ir ļoti svarīgi valsts budžetam. Tikai pagājušā gadā azartspēļu kompāniju ieņēmumi sasniedza 280 miljonus eiro, jeb 150 eiro uz katru Latvijas iedzīvotāju, ieskaitot pensionārus un zīdaiņus. Šogad ieņēmumi var pārsniegt 300 miljonus eiro. Tie ir miljoni, kas izņemti no Tavas, Tava sievas, vīra, brāļa vai citu tuvinieku kabatām. Kāds teiks, ka katru gadu valsts un pašvaldība gūst ienākumus mērāmus miljonos! Vēl kāds teiks, ka šīs iestādes dod cilvēkiem darbu un iespēju nopelnīt! Bet vai kāds ir rēķinājis, cik daudz valsts un pašvaldībā zaudē, jo simtiem un tūkstošiem azartspēļu atkarīgie cilvēku iznīcina savas dzīves, sagrauj savas ģimenes, iedzen tās vēl lielākā nabadzībā. Vai valsts ir daudz zaudējusi aizliedzot smēķēšanu kafejnīcās un citās publiskās vietās, vai daudz ir zaudēts, aizliedzot 24 h alkohola tirdzniecību? Situācijā saistībā ar azartspēļu izraisītām sekām ir kritiska un vilcināties nedrīkst, to redz un saprot katrs domājošs cilvēks. Azartspēlēm ir jāierāda vieta. Sabiedrības indēšanai ir jāpieliek punkts.

Pievienots dokuments

AZARTA-GROZIjumi2.pdf 71 KB (atvērt)

Iniciatīvas parakstītāji 7'230

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja atbalstīja JKP ieceri azartspēļu zāles turpmāk ļaut atvērt tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās!03. Jul

JKP frakcijas priekšsēdētājs Jānis Bordāns rosināja izdarīt grozījumus Rīgas domes saistošajos noteikumos «Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi» un uzdot Pilsētas attīstības departamentam Rīgas teritorijas plānojumā līdz 2030.gadam iekļaut normu, ka visā Rīgas teritorijā atvērt kazino, bingo zāli, totalizatoru vai derību likmju pieņemšanas vietu un organizēt attiecīgās azartspēles, kā arī sniegt azartspēļu pakalpojumus var tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Ilze Purmale toreiz pastāstīja, ka patlaban pēc objekta statusa un atrašanās vietas atbilstošas Rīgas teritorijas plānojumam no 2006.-2018.gadam ir 108 spēļu zāles. 93 no tām atbilst objekta statusam, bet 15 esošās zāles jau tagad neatbilst objekta statusam. Taču balstoties uz pirmo Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030.gadam redakciju, nākotnē atbilstošas būs vien 36 zāles, jo jaunajā plānojumā spēļu zāles būs atļauts izvietot tikai jauktas apbūves centra teritorijās.

Lai gan sākotnēji komitejas deputāti Bordānu iztaujāja par iespējamajiem tiesvedības riskiem, rezultātā deputāti vienbalsīgi nobalsoja par šāda formulējuma iekļaušanu pašreizējā plānojuma redakcijā.

Galējo lēmumu par formulējuma iekļaušanu pilsētas plānojuma redakcijā vēl pieņems Rīgas dome.

Kā informē Bordāns, JKP sabiedrisko iniciatīvu portālā ManaBalss.lv ir uzsākusi parakstu vākšanu, kas paredz azartspēļu aizliegšanu visā Latvijas teritorijā, ne tikai Rīgas centrā un mikrorajonos. Pāris nedēļu laikā iniciatīvas atbalstam savākti jau gandrīz 3000 parakstu.

«Pateicoties JKP aktivitātēm, pagājušajā nedēļā ir izdevies apturēt jaunas spēļu zāles atvēršanu Smiltenē. Partija savāca vairākus simtus Smiltenes iedzīvotāju parakstus, tāpēc Smiltenes dome bija spiesta pieņemt lēmumu par atļaujas neizsniegšanu kārtējai spēļu zālei,» saka Bordāns.

Dalies ar jaunumiem un palīdzi savākt atlikušos parakstus!

Ziņas avots: delfi.lv

AUTORS: ZIņAS MB