ManaBalss.lv ziņas skatīt visas

Vēža slimnieku ārstēšanā Latvijā ir pēdējā vietā Eiropā, vairāk naudu sola tikai nākamgad! pirms nedēļas

2016.gadā Saeima vienbalsīgi nolēma uzdot VM izstrādāt onkoloģijas slimību diagnostikas un ārstēšanas programmu, kā arī paredzēt tai naudu 2017.gada budžetā. Iniciatīvas LAI VĒZIS BŪTU ĀRSTĒJAMA SLIMĪBA iesniedzēju prasība ir apmierināta tikai daļēji un, lai gan 2017.gada budžetā onkoloģijai piešķirti 12,3 miljoni, tie nav paredzēti arī efektīvai un mūsdienīgai ārstēšanai, izmantojot inovatīvos medikamentus.

Kamēr VM sola naudu inovatīvajiem medikamentiem piešķirt tikai 2018. gadā, iniciatīvas autores uzsver: “Inovatīvie medikamenti ir ļoti nepieciešami jau esošajiem onkoloģijas slimniekiem, lai uzlabotu viņu turpmāko dzīves kvalitāti pēc smagas ķīmijterapijas.” Onkoloģisko pacientu organizāciju alianse lūgs pārskatīt veselības aprūpes budžetu, lai finansējums jauniem un inovatīviem vēža ārstēšanas medikamentiem tiktu paredzēts jau šogad.

Lasīt tālāk..

Aktuālās iniciatīvas skatīt visas

Kā strādā ManaBalss.lv?

Parādi video arī draugiem:

ManaBalss.lv labās ziņas - Tavā e-pastā!

Mums ir daudz labu jaunumu - gribam par tiem pastāstīt arī Tev! Ieraksti savu e-pastu, un mēs ik mēnesi Tev tos nosūtīsim.

e-pasta adrese *

* Obligātie lauki

Kas ir ManaBalss.lv?

Portāls ManaBalss.lv ir sabiedrības iniciatīvu platforma, kurā ikviens 16 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis var ierosināt un parakstīt iniciatīvas labākas Latvijas veidošanai! Katra iniciatīva, ko paraksta vismaz 10 000 pilsoņu, nonāks Saeimā, un pēc tam - lēmumu pieņēmēju dienaskārtībā. Portālā ikviena balsotāja identitāti apstiprina Latvijā reģistrētas internetbankas. Tādā veidā nodrošinām, ka parakstus pēc Saeimas pieprasījuma iespējams pārbaudīt un salīdzināt ar iedzīvotāju reģistru. Pēc veiksmīgas autentifikācijas, internetbankas atsūta personas vārdu, uzvārdu un personas kodu uz ManaBalss.lv, kur personas dati tiek saglabāti aizsargātās datubāzēs un persona var veikt 1 balsojumu par katru iniciatīvu. Par drošību gādā banku sistēmas, par datu aizsardzību atbildību uzņemamiems mēs. Publiski pieejams ir tikai vārds un uzvārds. Paraksties arī Tu par kādu no iniciatīvām, lai palīdzētu tai ātrāk nokļūt līdz lēmumu pieņēmēju dzirdīgajām ausīm!