Pārstāvis: Jānis RonisPublicēta: 25. Nov (2019)

VALSTS UN PAŠVALDĪBU AUTOTRANSPORTU APRĪKOT AR GSM GPS IZSEKOŠANAS IERĪCĒM

Privātam uzņēmumam ir jāmaksā uzņēmuma vieglo transporta līdzekļu nodoklis, ja uzņēmuma auto nav aprīkots ar GSM GPS izsekošanas ierīci, kura ir reģistrēta un tās dati ir pieejami VID. Tātad uzņēmuma darbinieki nedrīkst braukt ar auto uz mājām, jo tas nav saistīts ar saimniecisko darbību. Taču publiskajām personām - valstij, pašvaldībām, valsts un pašvaldību sabiedrībām, aģentūrām un citām atvasinātajām personām, nav pienākuma aprīkot auto ar izsekošanas iekārtām, lai nodrošinātu auto izmantošanu tikai savu uzdevumu veikšanai. Ir zināms, ka ar šiem auto brauc gan mājās, gan brīvdienās, medībās utt. par nodokļu maksātāju naudu.

Lai taupītu valsts un pašvaldību budžetu un nodokļu maksātāju naudu, nepieciešams aprīkot visus valsts, pašvaldību un atvasināto publisko personu īpašumā un lietošanā esošos auto ar GSM GPS izsekošanas ierīcēm.

Ieguvums būs no ietaupītās degvielas, uzturēšanas izdevumiem, kā arī ierēdņiem nebūs japatērē laiks maršuta ceļa zīmju sagatavošanai, jo tās sistēma sagatavos automātiski. Arī iestāžu vadītāji varēs zināt, kur atrodas darbinieki, un varbūt atklāsies, ka visi auto nemaz nav nepieciešami funkciju veikšanai.

Iniciatīvas parakstītāji 2'148

Par valsts un pašvaldību transportlīdzekļu lietojuma izsekojamību – top RīgaTV 24 raidījums29. Nov (2019)

Vai pašvaldības un valsts auto jāaprīko ar GSM GPS izsekošanas ierīcēm?

Par to diskutēsim kārtējā raidījumā "Mana Balss"!

Nāc uz ierakstu studijā piektdien, 29. novembrī, plkst. 13:15 Rīgā, Blaumaņa ielā 32!

Ēterā skaties svētdien, 8. decembrī, plkst. 20.00!

Diskutēs:
Jānis Ronis, iniciatīvas autors
Ingus Rūķis, Draugiem Group Mapon uzņēmuma direktors
Kirils Solovjovs, uzņēmējs IT un drošības jomās
Kaspars Ģirģens, 13. Saeimas deputāts, Revīzijas komisijas vadītājs (KPV LV)
Moderators: Ansis Klintsons

Lai taupītu valsts un pašvaldību budžetu un nodokļu maksātāju naudu, nepieciešams aprīkot visus valsts, pašvaldību un atvasināto publisko personu īpašumā un lietošanā esošos auto ar GSM GPS izsekošanas ierīcēm, rosina iniciatīvas autors.

Raidījuma "Mana Balss" projektu finansē "Mediju atbalsta fonds" no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raidījuma saturu atbild RīgaTV 24.