Lielākā atkarību problēma Latvijā ir alkoholisms. Tās risināšanā jāiesaistās ir gan ģimenei, gan darba vietai, gan ģimenes ārstam 13. Dec (2022)

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja liecina, ka vairāk nekā puse jeb 51% iedzīvotāju uzskata, ka lielākā atkarību problēma Latvijā ir alkoholisms, ziņo Latvijas Radio.

Alkohola problēma sabiedrībā un tās iespējamie risinājumi ir arī virknes ManaBalss.lv autoru iniciatīvu tēmas. Tāpēc piedāvājam noklausīties Latvijas Radio tematisko raidījumu un apsvērt savu atbalstu kādai no tām!

Raidījumā "Kā labāk dzīvot" par iespējām stāties pretī alkohola atkarībai ir klausāma žurnālista Elvja Jansona saruna par palīdzības iespējām – ar klīnisko psihologu, kognitīvi biheiviorālās terapijas terapeitu Krišjāni Zarembu, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Narkoloģijas palīdzības dienesta vadītāju Astrīdu Stirnu un Nodarbinātības valsts aģentūras Nodarbinātības pasākumu departamenta vecāko eksperti Inetu Upenieci.

Savukārt mūsu platformā Tev ir iespēja balsot par šādām tematiskām iniciatīvām:

Alkohols nav pārtikas prece

Par alkohola tirdzniecības aizliegšanu veikalos pēc pulksten 20:00

Par publisko un interneta vidi brīvu no alkohola reklāmas

Par brīvu vidi no alkoholisko dzērienu reklāmas

Par alkohola atgriešanu narkotisko vielu sarakstā

Un, kā jau vienmēr uzsveram pie katras ManaBalss.lv ziņas, – apsver savu atbalstu ManaBalss.lv autoru jaunākajām iniciatīvām!

_______________________________________

Lūgums no ManaBalss komandas:

Tā kā interesējies par šo ziņu un visdrīzāk esi arī ManaBalss plašās kopienas dalībnieks/-ce, mēs būtu ļoti pateicīgi, ja Tu ziedotu platformas darbības uzturēšanai.

Arī Tavi ziedojumi palīdz nodrošināt lielo "aizkulišu" darbu, ko prasa pilsonisko iniciatīvu reālas ietekmes panākšana. Ar 56 pēc pilsoņu iniciatīvām mainītiem likumiem kopš 2011. gada ap ManaBalss platformu radītā pilsoniskās līdzdalības ekosistēma ir unikāli sekmīga pasaules mērogā.

Tās efektivitāte izriet no platformas ManaBalss darba augstās kvalitātes un iesaistīto pušu uzticības pret to, ko mēs arī kopā ar Tevi darām. Mūsu kopējam darbam salīdzinoši ir pat ļoti liela atsaucība, un pret to ar cieņu izturas politiķi, ministrijas un citas publiskā sektora iestādes, amatpersonas, juristi un dažādu jomu eksperti, nevalstiskās organizācijas un mediji. Tomēr dažām idejām patīk stiept gumiju, un noturīga to pārstāvniecība prasa laiku.

Arī Tu esi lieliska Latvijas sasnieguma un spēcīga stāsta daļa! Ļauj tam skanēt arī turpmāk – iesaisties, balso, dalies ar ManaBalss iniciatīvu ziņām soctīklos, rosini savas iniciatīvas. Un apsver arī iespēju atbalstīt mūsu darbu ar ziedojumu!